Air Products Home

News ReleaseVakkanjers in Metaal en Elektro Gaan Voor Goud

March 01, 2004 Lehigh Valley, Pa.

Van 16 t/m 20 maart vinden de nationale beroepenwedstrijden metaal en elektro plaats tijdens de Techni-Show in de Jaarbeurs in Utrecht. Het Amsterdamse bedrijf Air Products Nederland BV is één van de bedrijven die de wedstrijden mogelijk maakt door cilindergassen beschikbaar te stellen.

"De nationale beroepenwedstrijden zijn een prachtig initiatief dat wij graag ondersteunen," zegt productmanager Rien van der Schelde van Air Products Nederland BV enthousiast.

De nationale beroepenwedstrijden beloven dit jaar weer spannend te worden. Tijdens de regionale selectieronden, toonden honderden Vakkanjers al onder grote druk hun vakmanschap in de metaal en de elektro. Ze werden daarbij beoordeeld op vakmanschap, snelheid en stressbestendigheid. De beste Vakkanjers gaan met elkaar in de strijd wie zich de komende twee jaar Nederlands Kampioen mag noemen.

Deze kampioen zal ons land in 2005 vertegenwoordigen bij de WorldSkills in Finland. Zo'n 700 kandidaten uit 36 landen zullen daar in 45 vakken strijden om de eer. Van oudsher zijn de sectoren metaal en elektro binnen de Nederlandse afvaardiging sterk vertegenwoordigd.

Vaktrots
Vakkanjers zijn jongeren met talent voor techniek. Ze zijn ambitieus en vastberaden om de beste te worden. "Het is fantastisch om mensen zo enthousiast bezig te zien met hun vak," zegt Van der Schelde van Air Products Nederland BV. "Zij laten zien dat werken met je handen iets is om trots op te zijn."

Daarom stelt het bedrijf voor de beroepenwedstrijden alle benodigde gassen ter beschikking. De gassen van Air Products worden zowel gebruikt bij het snijden als het lassen, zoals bijvoorbeeld bij het MIG/MAG-lasproces.

"Wij beleveren zo'n veertig procent van deze markt," schat productmanager Rien van der Schelde. "Iedereen in deze sector kent ons, dus is het goed dat ze ons daar weer tegen komen."

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close