Air Products Home

News ReleaseAir Products Opent Geavanceerd Én Gebruiksvriendelijk Klantenportaal

May 01, 2004 Lehigh Valley, Pa.

Gassen- en chemicaliënproducent Air Products kondigt vandaag de officiële opening aan van APDirect, een uitgebreide website speciaal voor Nederlandse klanten. Deze beveiligde website geeft klanten toegang tot een digitale klantenservice, een elektronische bestelservice en talrijke informatiepagina's. Het bijzondere van APDirect is dat het orders van verschillende inkoopsystemen kan verwerken. Het maakt niet meer uit welk inkoopsysteem klanten gebruiken, via APDirect kan iedereen bestellen én 24 uur per dag de status van zijn bestelling nagaan.

Het nieuwe klantenportaal is in de praktijk ontwikkeld en door de jaren heen uitgebreid onderzocht. Uit het onderzoek is gebleken dat tachtig procent van de klanten de voorkeur geeft aan het online uitvoeren van routineverzoeken. Daarom worden nu veelgebruikte routinediensten zoals bestellingen, informatiediensten en de klantenservice, via het Internet aangeboden.

Het online aanbieden van deze diensten heeft vele voordelen: via APDirect kunnen klanten via een veilige webverbinding niet alleen orders plaatsen, maar ook de status van hun orders bekijken, de logistiek van hun bestellingen volgen en online de oude orders bekijken. De historie van al zijn orders, onafhankelijk wie binnen het bedrijf heeft besteld of via welke weg is besteld, kan de klant terugvinden via APDirect.

In de informatiesectie kunnen klanten specifieke informatie opzoeken, zoals veiligheids- en technische informatie. Een bijzondere toepassing voor klanten van las- en snijgassen is het interactieve gaskeuzeprogramma, dat helpt bij het kiezen van het beste gas voor een bepaalde toepassing. Daarnaast bevat de bibliotheek informatiebladen en brochures.

Bij de online klantenservice kan de klant terecht voor het opvragen of nagaan van afleverbonnen en facturen. Van een wachttijd voor de klantenservice is hier geen sprake.

De klant kan deze diensten in hoge mate verpersoonlijken. Alle klanten krijgen een eigen startpagina die ze naar hun eigen wensen kunnen inrichten. Hierdoor bevat het portaal alleen die applicaties en informatie, die zij nodig hebben. Daarnaast kunnen klanten bijvoorbeeld bestelsjablonen voor herhalingsbestellingen of nabestellingen gebruiken of eigen afleverinstructies toevoegen, waardoor de diensten voor hen nog sneller te gebruiken zijn.

Onderzoek toont aan dat klanten de online klantenservice van Air Products als makkelijk ervaren. Jaap Romijn, Manager Customer Service Organization bij Air Products, geeft aan dat APDirect ontwikkeld is met de gedachte om zo eenvoudig mogelijk te zijn. "Het idee is om zo bij de klant te zorgen voor een tijdbesparing, die hij aan zijn kernactiviteiten kan besteden." aldus Romijn. Hij vervolgt: "E-business zal de manier waarop bedrijven contact onderhouden met hun klanten, distributeurs en toeleveranciers totaal veranderen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, verwachten we dat APDirect tot veel betere relaties met onze klanten leidt. Met de juiste mix van contact via APDirect en persoonlijk contact zijn we beter in staat op de behoefte van onze klanten in te spelen, waardoor klanten tevredener worden. Om nog tevredener klanten te krijgen, zal het systeem in de toekomst zeker nog uitgebreid worden."


NOOT VOOR DE REDACTIE:
Air Products voorziet wereldwijd klanten in de technologiebranche, de energiesector, de gezondheidszorg en in industriële markten, met een uniek pakket van producten, diensten en klantgerichte oplossingen, van gassen bij atmosferische druk, gassen voor proceschemie, speciaalgassen, materialen geschikt voor een hoge belasting ('performance materials') en chemische halffabrikaten. Na de oprichting in 1940 heeft Air Products een vooraanstaande positie verworven in belangrijke groeimarkten zoals in halfgeleiders, zuiver waterstofgas, thuisgezondheidszorg, het vloeibaar maken van aardgas en hoogwaardige verven en lijmen. Het bedrijf staat bekend vanwege haar vernieuwingsdrang, het steeds weer tot goede oplossingen komen en haar aandacht voor veiligheid en milieu in de bedrijfsvoering. Het bedrijf genereert met 18.500 uiterst toegewijde werknemers in dertig verschillende landen een jaarlijkse omzet van 6,3 miljard US dollar. Air Products werkt aan langetermijnrelaties met klanten en andere contacten, gebaseerd op waarden als begrip, integriteit en passie. Meer informatie is te vinden op website: www.airproducts.com en www.airproducts.nl.  

Air Products is al dertig jaar actief in Nederland. De (productie) locaties bevinden zich in Terneuzen, Botlek, Europoort, Pernis, Nijmegen en Amsterdam. In Utrecht is het hoofdkantoor van Air Products' Europese chemiedivisie gevestigd.


Dit bericht is namens Air Products uitgestuurd door Burson-Marsteller.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eva Wilders, Burson-Marsteller Den Haag
Telefoon: 070 - 362 48 61
E-mail: eva_wilders@nl.bm.com  

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close