Air Products Home

News ReleaseAir Products Zet Innovatief Kanban-Systeem In Optimaliseren Van Voorraadbeheer Moet Leveringsbetrouwbaarheid Vervolmaken

May 01, 2004 Lehigh Valley, Pa.

Op de Amsterdamse vestiging van Air Products is een geavanceerd productie- en voorraadbeheersysteem in gebruik genomen: het 'Kanban'-systeem. Dankzij dit nieuwe systeem is de gassenfabrikant in staat de vraag van Nederlandse klanten op efficiëntere wijze te bundelen, waardoor nog beter dan voorheen aan de behoeften van klanten voldaan kan worden. Met het Kanban-systeem streeft Air Products een leveringsbetrouwbaarheid van 100% na voor haar cilinder- en speciale gassen. Op deze wijze verstevigt Air Products haar positie als stabiele partner, waarop altijd gerekend kan worden.

Vanuit het moderne depot in Amsterdam worden jaarlijks meer dan 30.000 klanten beleverd. Elk jaar verlaten vele honderdduizenden cilinders gevuld met gassen de Amsterdamse vestiging. "In Amsterdam zijn we gespecialiseerd in zogenaamde 'merchant gassen': cilindergassen en speciale gassen zoals argon, helium, zuurstof, waterstof. Op deze markten worden efficiency en leveringsbetrouwbaarheid steeds belangrijker. Interne logistiek is voor ons dan ook een belangrijk agendapunt. We hebben hierin de laatste jaren flink geïnvesteerd, onder andere met de invoering van het Kanban-systeem," aldus Jaap Wildeman, … Depotmanager bij AP"Air Products staat bij klanten bekend om zijn innovatieve oplossingen. Ook hier hebben we gekozen voor een state-of-the-art oplossing, waarmee we niet alleen onszelf, maar uiteindelijk vooral de klant een plezier willen doen."

Het nieuwe systeem, dat van oorsprong Japans is, wordt wereldwijd in gebruik genomen door Air Products. De laatste maanden is het systeem in Amsterdam ingevoerd en uitgebreid getest. Jaap Wildeman geeft aan dat Kanban ingevoerd is met de gedachte om zo snel en eenvoudig mogelijk te zijn. "Met Kanban kunnen we onze klanten nog beter bedienen. Het idee is om zowel intern als bij de klant te zorgen voor een tijdsbesparing, die door de klant aan kernactiviteiten kan worden besteed. Bij Air Products steken we de tijd die we over houden in het nog meer tevreden maken van klanten."


NOOT VOOR DE REDACTIE:
Air Products voorziet wereldwijd klanten in de technologiebranche, de energiesector, de gezondheidszorg en in industriële markten, met een uniek pakket van producten, diensten en klantgerichte oplossingen, van gassen bij atmosferische druk, gassen voor proceschemie, speciaalgassen, materialen geschikt voor een hoge belasting ('performance materials') en chemische halffabrikaten. Na de oprichting in 1940 heeft Air Products een vooraanstaande positie verworven in belangrijke groeimarkten zoals in halfgeleiders, zuiver waterstofgas, thuisgezondheidszorg, het vloeibaar maken van aardgas en hoogwaardige verven en lijmen. Het bedrijf staat bekend vanwege haar vernieuwingsdrang, het steeds weer tot goede oplossingen komen en haar aandacht voor veiligheid en milieu in de bedrijfsvoering. Het bedrijf genereert met 18.500 uiterst toegewijde werknemers in dertig verschillende landen een jaarlijkse omzet van 6,3 miljard US dollar. Air Products werkt aan langetermijnrelaties met klanten en andere contacten, gebaseerd op waarden als begrip, integriteit en passie. Meer informatie is te vinden op website: www.airproducts.com en www.airproducts.nl.

Air Products is al dertig jaar actief in Nederland. De (productie) locaties bevinden zich in Terneuzen, Botlek, Europoort, Pernis, Nijmegen en Amsterdam. In Utrecht is het hoofdkantoor van Air Products' Europese chemiedivisie gevestigd.Dit bericht is namens Air Products uitgestuurd door Burson-Marsteller. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Eva Wilders
Burson-Marsteller Den Haag
Telefoon: 070 - 362 48 61
E-mail: eva_wilders@nl.bm.com  

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close