Air Products Home

News ReleaseNieuw Cilinderpakket Realiseert Kostenbesparingen Tot 25%

March 02, 2005 Amsterdam

Gassen- en chemicaliënleverancier Air Products kondigt een nieuwe automatische cilindercentrale aan voor 300 bar cilinders: de Economy Pack Manifold (EPM). Deze centrale maakt gebruik van een speciaal reservesysteem bestaande uit een vaste set van twee, vier of zes cilinders die, in tegenstelling tot de cilinders van traditionele centrales, nooit vervangen worden. De combinatie van 300 bar cilinders, de automatische centrale en het speciale reservesysteem vergroot de efficiency in het bedrijf van de gebruiker aanzienlijk. Voor de EPM is samen met het Duitse Everwand een nieuwe technologie ontwikkeld om het gas te verwarmen.

Ten opzichte van traditionele pakketten levert de nieuwe combinatie van Air Products op uiteenlopende manieren een besparing. "Omdat het reservesysteem draait op slechts twee, vier of zes cilinders in plaats van een cilinderpakket, hoef je met deze centrale minder pakketcilinders te huren. Daarnaast zijn ook minder cilinders nodig omdat de EPM gebruik maakt van 300 bar cilinders, met de helft meer gas," licht Rikus Beemster van Air Products, toe. "Doordat je over meer gas beschikt, hoef je bovendien minder te wisselen waarmee transportkosten en tijd worden bespaard. Het productieproces wordt bovendien niet onderbroken bij een automatische centrale. Tot slot neemt het hele pakket ook minder ruimte in. Je bespaart dus op vijf manieren kosten!"

"Met de nieuwe centrale van Air Products kunnen we gewoon doorwerken. De reservecilinders worden automatisch bijgevuld door het cilinderpakket, terwijl het pakket tegelijkertijd gas levert aan de gebruiker. Als het pakket leeg is garanderen de back-up cilinders levering van gas tot het lege pakket vervangen is door een vol pakket," aldus DEJO metaalindustrie b.v. te Wolvega afdeling roosterproductie, één van de toonaangevende producenten van roosters en traptreden.

Voorheen was het niet mogelijk een automatisch systeem te combineren met 300 bar. Samen met het Duitse Everwand heeft Air Products verwarmingsapparatuur ontwikkeld om het gas te verwarmen voor het de EPM ingaat. Deze nieuwe apparatuur waarvoor patent is aangevraagd, maakt het mogelijk nu ook bij 300 bar cilinders te profiteren van een constante gastoevoer.

"De nieuwe EPM bevestigt mij in mijn geloof dat ik wil samenwerken met de mensen van Air Products. Niet alleen denken ze na over de processen in mijn bedrijf en zijn ze in staat mee te denken over hoe ik de efficiency in mijn bedrijf kan verbeteren, ook is Air Products een innovatief bedrijf dat keer op keer in staat blijkt, de benodigde technologieën te ontwikkelen en leveren," aldus DEJO.

Nieuw is ook dat de EPM geleased wordt in plaats van gekocht. "Bij Air Products staat veiligheid voorop. Vorig jaar zijn we in de Verenigde Staten uitgeroepen tot veiligste chemiebedrijf van acht grote chemiebedrijven in de VS. In Europa hebben we in 2003 twee prestigieuze European Industrial Gases Association (EIGA)-prijzen in de wacht gesleept voor veiligheidsprestaties. Door de lease hoef je als klant je geen zorgen meer te maken over veiligheidskeuringen van de back-up cilinders en de EPM-centrale. Daar schakel je onze expertise voor in," aldus Beemster.

De EPM is geschikt voor de Maxx-gassen, de lasgassen, van Air Products.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Bijgevoegd is een fact sheet met meer informatie over de EPM. Naast de specificaties en ontwerpkenmerken van de EPM vindt u hier ook een grafiek van de kostenbesparing op de huurkosten. U kunt deze fact sheet downloaden via: https://fds.yrbrands.nl/download/download.asp?guid=A6105D1C-1FA4-4507-BD40-A237BE0DFA1F&hash=8159734CC12A09BA68C8F5233513DFE8

Air Products voorziet wereldwijd klanten in de technologiebranche, de energiesector, de gezondheidszorg en in industriële markten, met een uniek pakket van producten, diensten en klantgerichte oplossingen, van gassen bij atmosferische druk, gassen voor proceschemie, speciaalgassen, materialen geschikt voor een hoge belasting ('performance materials') en chemische halffabrikaten. Na de oprichting in 1940 heeft Air Products een vooraanstaande positie verworven in belangrijke groeimarkten zoals in halfgeleiders, zuiver waterstofgas, thuisgezondheidszorg, het vloeibaar maken van aardgas en hoogwaardige verven en lijmen. Het bedrijf staat bekend vanwege haar vernieuwingsdrang, het steeds weer tot goede oplossingen komen en haar aandacht voor veiligheid en milieu in de bedrijfsvoering. Het bedrijf genereert met bijna 20.000 uiterst toegewijde werknemers in meer dan dertig verschillende landen een jaarlijkse omzet van 7,4 miljard US dollar. Meer informatie is te vinden op de websites: www.airproducts.com en www.airproducts.nl.

Air Products is al meer dan dertig jaar actief in Nederland en België. De (productie)locaties bevinden zich in Terneuzen, Botlek, Europoort, Pernis, Gent, Keumiée, Nijmegen, Vilvoorde, Brussel en Amsterdam. In Utrecht is het hoofdkantoor van Air Products' Europese chemiedivisie gevestigd.

Connect with us on:

|

Contact Information

 • Investor Contact
  Simon Moore
  (610) 481-7461
  Air Products and Chemicals, Inc.
  7201 Hamilton Boulevard
  Allentown, PA 18195-1501
  USA
  (610) 481-2729
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

 1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close