Air Products Home

News ReleaseRTL Life & Cooking ontdekt koken met vloeibare stikstof van Air Products

June 08, 2006 Amsterdam

In de laatste seizoensaflevering van Life & Cooking, afgelopen zondag, herhaling zaterdag a.s. om 09.20 uur op RTL 4, geeft chef kok Vincent van Essen een demonstratie van koken met vloeibare stikstof. Vloeibare stikstof is een extreem koud, edel gas. Het is kleur- en reukloos, onaantastbaar en onontvlambaar en maakt het mogelijk voedsel in een mum van tijd te bevriezen tot een temperatuur van -196º. Het koken met stikstof is een relatief nieuw fenomeen, dat koks in trendy gebieden zoals Barcelona en Londen al wat langer toepassen, maar waarmee in Nederland nog slechts enkele chefs ervaring hebben. De stikstof en de expertise over de veilige toepassing daarvan is beschikbaar gesteld door Air Products, leverancier van industriële gassen en chemicaliën.

Air Products verzorgt in het kader van zijn Freshline-productenaanbod voor de voedingsindustrie regelmatig demo-sessies met vloeibare stikstof voor koks. Na de zomer volgt zo'n sessie waarbij ook pers welkom is. Daarnaast kunt u bij Air Products terecht voor expertise, documentatie en informatie over technische, veiligheidsaspecten en toepassingen van (vloeibare) stikstof en talloze andere gassen. Heeft u hiervoor belangstelling, neem dan contact op met Wisse Kommunikatie, Francine Loos of Theo Snijders, telefoon 026 443 1523, email francine.loos@wisse-worldcom.nl.


Over Air Products

Air Products levert luchtgassen, process en speciale gassen, performance materials en intermediaire chemicaliën in de sectoren technologie, energie, medisch en industrieel. Air Products is wereldwijd erkent voor zijn innovatieve cultuur, de operationele vakkundigheid en de verantwoordelijkheid voor veiligheid en milieu. De jaaromzet bedroeg in het boekjaar 2005 ruim 8 miljard dollar. Air Products heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Terneuzen en het Rotterdamse havengebied (Bottlek, Pernis en Europoort). Bij Air Products werken wereldwijd 20.000 medewerkers.
Meer informatie: www.airproducts.nl.

Nederlands perscontact:

Wisse Kommunikatie
Francine Loos of Theo Snijders
Telefoon: 026-4431523
E-mail: francine.loos@wisse-worldcom.nl of theo.snijders@wisse-wordcom.nl  

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close