Air Products Home

News ReleaseAir Products Biedt meer Veiligheid Tijdens Het Lassen

July 10, 2007 Amsterdam

Volgens Air Products, leverancier van gassen en chemicaliën voor diverse markten, loopt de veiligheid op de laswerkplek gevaar. De oorzaken zijn het ontbreken van regelmatige inspecties en onderhoud van lasapparatuur en het ontbreken van de nieuwste veiligheidsvoorzieningen op lasapparatuur. Air Products heeft hiervoor maatregelen getroffen in het ontwerp van zijn gascilinders.

Air Products bedrijf levert onder het label Maxx-gassen een serie hoogwaardige gassen voor het lassen van staal, RVS, aluminium en koper. Daarnaast is een aantal verbeteringen aan de cilinders doorgevoerd, die de veiligheid op de werkplek verhogen en het gebruik van gassen en apparatuur voor lassen en snijden veel gemakkelijker hebben gemaakt. En dat is geen overbodige luxe, want jaarlijks gebeuren er in ons land naar schatting enkele honderden ongelukken als gevolg van onveilige apparatuur. De Europese richtlijnen voor onderhoud en inspectie van lasapparatuur zijn ook in ons land van toepassing. Ze zijn bijvoorbeeld vastgelegd in de NEN 3150 voor het onderhoud van elektrische lasapparatuur en in de Europese richtlijn voor drukvaten (97/23/EC) voor het systematisch onderhouden, testen en inspecteren van regelaars en afsluiters.

Veranderende veiligheidsrichtlijnen

"Voor een veilige werkomgeving is het belangrijk, dat lasgassen en -apparatuur streng gecontroleerd worden. Klanten moeten de zekerheid hebben, dat ze voldoen aan de wetgeving en richtlijnen die in hun bedrijfstak gelden", zegt Aaron Williams, commercieel technologiemanager bij Air Products. "Er hebben veel veranderingen plaatsgevonden in de cilindergas industrie, maar veel lassers zijn niet op de hoogte van de nieuwe veiligheidsvoorzieningen en verbeteringen die nu beschikbaar zijn.

Het voordeel daarvan is bovendien, dat dankzij die innovaties een deel van de taken, die te maken hebben met de operationele uitvoering van de veiligheidsrichtlijnen van de klant naar de leveranciers verschuiven."

Innovatieve cilinders
Voor de Integra-cilinders en de cilinders van de Maxx-gassen ontving Air Products onlangs de Britse Queen's Award 2007 voor innovatie. De award werd uitgereikt voor de revolutionaire veranderingen in het ontwerp van de Integra-cilinders. Sinds de introductie is de 300 bar Integra-cilinder de standaard in de lasindustrie geworden; niet alleen in Groot-Brittannië, maar ook in de rest van Europa. De cilinder is lichter, gemakkelijker te hanteren en veiliger dan de traditionele cilinders. Dankzij het geïntegreerde ventiel met drukregelaar, worden de gebruikers nooit blootgesteld aan de druk in de cilinder. Air Products onderhoudt en test de drukregelaar zelf op veiligheid, zodat de klant zelf geen reduceertoestel meer hoeft aan te schaffen of te repareren. De Maxx-lasgassen van Air Products leveren een bijdrage aan de beperking van ozonemissies en resulteren in een veiligere en gezondere werkomgeving.

Air Products heeft eveneens de veiligheid van het lassen en snijden met acetyleen verbeterd door het aanpassen van het ontwerp van Integra-cilinders voor zuurstof en acetyleen. Naast de voorzieningen van de standaard Integra-cilinders heeft de cilinder een snelkoppeling met een ingebouwde vlamdover, wat het risico op incidenten vermindert.

Media Contacts:
Theo Snijders
Wisse Kommunikatie
Tel: +31 26 443 1523
Email: theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Francine Loos
Wisse Kommunikatie
Tel: +31 26 443 1523
Email: francine.loos@wisse-worldcom.nl

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close