Air Products Home

News ReleaseGasmengsels van Air Products voortaan twee keer zo lang houdbaar

February 08, 2010 Rotterdam/Amsterdam

Air Products, leverancier van gassen en chemicaliën voor diverse markten, heeft bekendgemaakt dat veel van zijn kalibratiemengsels voor gebruik bij analytische toepassingen voortaan twee keer zo lang houdbaar zijn. Daarmee gaat de houdbaarheid van vijf naar tien jaar. Air Products heeft met deze ontwikkeling een nieuwe norm gezet voor de Europese gasindustrie.

De verdubbeling in houdbaarheid is te danken aan de technologische ontwikkelingen op het gebied van productie en cilinderbehandeling. De voordelen spreken voor zich: langere houdbaarheid biedt extra zekerheid aan de vele gebruikers van de gassen, waartoe onder andere de farmaceutische, chemische en petrochemische industrie behoren, en laboratoria en klanten op het gebied van milieubeheer.

Veel van de gasmengsels van Air Products bevatten meer dan 100 componenten, waaronder argon, helium, kooldioxide, zuurstof, edelgassen en vele (gehalogeneerde) koolwaterstoffen. Ze worden geleverd met een analysecertificaat van Air Products, en tien jaar garantie.

Gary Yates, Air Products European Product Manager voor de analytische markt, vertelt: "Dit is een doorbraak voor de gassenindustrie. Bedrijven die heel specifieke gasmengsels gebruiken bij kalibratie of andere vormen van kwaliteitscontrole kunnen ervan op aan dat het mengsel een tiental jaren in stabiele staat blijft. Die betrouwbaarheid koesteren we."

Voorheen werd de stabiliteit van gasmengsels voor een periode van maximaal vijf jaar gegarandeerd, afhankelijk van de gebruikte componenten en hun concentratie.

Yates vervolgt: "Het is van belang dat gasmengsels niet langer worden gebruikt dan aangegeven. De kwaliteit van mengsels gaat nu eenmaal achteruit na verloop van tijd. Dat zou kunnen resulteren in onnauwkeurige kalibratie, waarop tijdrovende en kostbare herbewerking volgt. Dankzij de lange houdbaarheidsgarantie van Air Products is dubbel werk niet nodig."

Yates geeft aan dat de langere houdbaarheid met name van pas komt als bedrijven een klein volume gas verwachten te gebruiken. Hij legt uit: "Bij kalibratie van analytische toepassingen wordt maar een klein beetje gas gebruikt. Een langere houdbaarheid is daarom met name interessant voor kleine gebruikers die niet vaak kalibraties verrichten. Maar het is natuurlijk ook voor gebruikers van grotere volumes heel prettig om te weten dat hun kalibratiemengsels aanzienlijk langer goed blijven."

Media Contacts:
Theo Snijders
Wisse Kommunikatie
Tel: +31 26 443 1523

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close