Air Products Home

News ReleaseFrank Schnitzeler bij Air Products benoemd tot business development manager voor waterstof

August 17, 2010 Amhem

De Nederlander Frank Schnitzeler (44) is benoemd tot strategic business development manager van de H2 Energy Systems Group Europe van Air Products. Schnitzeler is in zijn nieuwe functie voornamelijk verantwoordelijk voor het uitbouwen van de betrokkenheid van Air Products bij grote waterstofprojecten voor mobiele toepassingen als personenauto’s en bussen. Air Products is een van de grootste leveranciers van waterstof ter wereld en heeft wereldwijd al meer dan honderd waterstoftankstations gebouwd. Schnitzeler zal vooral actief zijn in Nederland en Duitsland, waar hij zich zal bezighouden met het opzetten van samenwerkingsverbanden, productontwikkeling en commerciële activiteiten om een versnelling van de invoering en acceptatie van waterstof in transporttoepassingen te bewerkstelligen.

Volgens Schnitzeler zal de elektrificatie van transport en vervoer in hoog tempo doorgaan. “Maar omdat accu’s vanwege de lange oplaadtijden en de beperkte actieradius hun beperkingen hebben, denk ik dat waterstof en brandstofceltechnologie daar een belangrijke rol in gaan spelen.” Schnitzeler constateert, dat de ontwikkeling van de waterstofmarkt in Duitsland dankzij de actieve rol van de overheid en de automobielindustrie veel sneller verloopt en dat de markt daar bijna rijp is voor de daadwerkelijke implementatie van waterstof. In Nederland gaat het nog wat moeizamer. Schnitzeler zal zich dan ook expliciet richten op Nederlandse initiatieven zoals WaterstofNet in Noord-Brabant/Vlaanderen en HyMove, het waterstofproject in de regio Arnhem.

Schnitzeler was sinds 2005 als business development manager Europe werkzaam voor Shell Hydrogen. Daar was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van proefprojecten voor waterstof toepassingen in de automobiel- en transportsector met de bedoeling de acceptatie van waterstof te versnellen. Hij werkte bijvoorbeeld samen met partijen als Daimler, Total en Vattenfall en de nationale en regionale overheden. Hij was onder meer betrokken bij de ontwikkeling van Shell waterstof tankstations in Berlijn en Hamburg, waar inmiddels al zo’n 60 auto’s en bussen op waterstof rijden. Ook was Schnitzeler als bestuurslid actief in verschillende platforms zoals de Clean Energy Partnership en H2 -Mobility die zich met de voorbereiding van de commercialisatie van waterstoftoepassingen bezighouden. Daarvoor werkte Schnitzeler, die een opleiding tot fysicus volgde, in diverse posities bij Shell Chemicals Europe BV, Shell Nederland Chemie en Deutsche Shell Chemie aan de ontwikkeling en productie van kunststoffen voor diverse toepassingen.

Media Contacts:
Theo Snijders
Wisse Kommunikatie
Tel: +31 26 443 1523
Email: theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close