Air Products Home

News ReleaseAir Products breidt range Pharma grade gassen uit met CO2

August 25, 2010 Rotterdam/Amsterdam

Air Products, leverancier van gassen en chemicaliën voor diverse markten, heeft haar range van Pharma Grade gassen uitgebreid met kooldioxide (CO2). De Pharma grade gassen zijn gassen van zeer hoge zuiverheid en kwaliteit voor de toepassing in de farmaceutische, cosmetische en veterinaire industrie. Kooldioxide wordt in deze bedrijfstakken vooral gebruikt om de groei van culturen te stimuleren en voor superkritische extracties en chemische synthese. In dezelfde range zijn ook stikstof en zuurstof leverbaar. Alle gassen in de Pharma Grade range zijn leverbaar in 50 liter cilinders en in cilinderpakketten met twaalf 50 liter cilinders.

Net als de andere Pharma Grade gassen wordt de CO2 geproduceerd en geanalyseerd volgens de GMP (Good Manufacturing Practice) deel II, zodat ze volledig voldoen aan de specificaties zoals vastgelegd in de Europese Farmacopee. Het productieproces is samen met het analytische systeem volledig gevalideerd. De Pharma grade gassen voldoen trouwens ook aan de zuiverheidseisen van de Amerikaanse en Japanse Farmacopees.

De complete traceerbaarheid van de producten tot aan de grondstoffen toe, wordt gegarandeerd door een uniek identificatienummer voor elke cilinder en een daaraan gekoppeld analysecertificaat. Dit inspectie-batchnummer maakt het mogelijk om elk analysecertificaat online op te zoeken op APDirect®, de serviceportal van Air Products. Elk certificaat wordt uitgegeven en ondertekend door een gekwalificeerde medewerker van Air Products.

Net zoals de zuurstof en stikstof wordt de Pharma grade CO2 geleverd in speciale cilinders en cilinderpakketten, die zijn voorzien van een ‘residual pressure valve (RPV)’, een restdrukventiel, dat ervoor zorgt dat er geen gasresten in het systeem terugstromen. Daardoor wordt een constante, hoge kwaliteit gegarandeerd en is het risico van besmetting door externe bronnen geëlimineerd. Door de farmaceutische gassen van Air Products te gebruiken, kan de klant zijn aandacht helemaal vestigen op de optimalisatie van zijn eigen werk- en productieprocessen; in de wetenschap dat zijn gassen en apparatuur volledig aan alle wettelijke bepalingen en de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Media Contacts:
Theo Snijders
Wisse Kommunikatie
Tel: +31 26 443 1523
Email: theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close