Air Products Home

News ReleaseAir Products plaatst nieuw waterstoftankstation bij busbedrijf

Al meer dan 350.000 tankbeurten bij de meer dan 120 waterstoftankstations

May 23, 2011 Arnhem

Air Products, één van de grootste aanbieders van waterstof en waterstoftechnologie ter wereld, heeft met Sorensen Gross Construction Services een contract getekend voor de bouw van een waterstoftankstation in Flint (USA). Bij dit waterstoftankstation gaat de waterstofbus van de Amerikaanse busmaatschappij Flint Mass Transportation Authority (MTA) tanken. Het waterstoftankstation, dat onderdeel uitmaakt van het testprogramma voor alternatieve brandstoffen van de MTA, zal in april 2012 in bedrijf genomen worden.

Het nieuwe tankstation van Air Products zorgt voor de compressie van de waterstof, de opslag en de tankzuil om de bus van MTA te voorzien van waterstof. Deze waterstof wordt geproduceerd in een electrolyser, die geleverd wordt door Proton OnSite. “Air Products heeft veel ervaring opgedaan met de levering van waterstof aan busbedrijven. We zijn bij dergelijke projecten betrokken vanwege de aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer als innovator op het gebied van duurzame brandstoffen en vanwege de grotere schaal van dit soort projecten”, zegt Bob Kelly, business development manager voor Hydrogen Energy Systems bij Air Products.

De bouw van het tankstation wordt gerealiseerd in samenwerking met het Amerikaanse bouwbedrijf Sorensen Gross Construction Services. “We zijn erg blij met deze samenwerking, want Air Products is een van de belangrijkste leveranciers van waterstoftechnologie”, aldus Ghassan Saab, CEO bij Sorensen Gross. Ook Proton OnSite is tevreden over de overeenkomst. “De samenwerking met Air Products en de MTA in Flint biedt Proton OnSite de mogelijkheid om haar technologie voor de on site productie van waterstof te demonstreren,” vertelt Robert Friedland, directeur en CEO bij Proton OnSite. “We willen bijdragen aan de verbreding van de mogelijkheden voor betaalbare en betrouwbare brandstofvoorziening. Elektrolyse is de duurzaamste manier om waterstof te produceren.”

Air Products is betrokken bij verschillende projecten voor brandstofvoorziening voor het openbaar vervoer. Eind vorig jaar werd in Arnhem het eerste publieke waterstof tankstation van Nederland geopend, waar een waterstofbus van Connexxion zal tanken. In Amerika is een tankstation geopend voor vijf nieuwe waterstofbussen waarmee dagelijks reizigers vervoerd worden in de Francisco Bay regio in Californië. In Londen heeft Air Products onlangs nog een tankstation geopend om een vloot van vijf waterstofbussen te bevoorraden, die onderdeel zijn van het Transport For Londen Project. Ditzelfde tankstation zal zorgen voor de bevoorrading van de eerste waterstoftaxi’s in Londen, die in 2012 in gebruik genomen worden. Ook werd in 2010 een vloot van meer dan vijftig waterstofshuttles bevoorraad, die atleten en overheidsfunctionarissen vervoerden tijdens de Asian Games en Asian Para Games in Guangzhou City in China. Het project in China is vergelijkbaar met het tanken van waterstofbussen door Air Products bij een waterstoftankstation in het waterstofpark in Beijing tijdens de Olympische Spelen in 2008. Dat was het eerste demonstratieproject voor alternatieve brandstof in China. Al deze projecten bieden Air Products de mogelijkheid om ervaringen van gebruikers in kaart te brengen en de technologie te testen en te demonstreren. Air Products heeft wereldwijd inmiddels meer dan 120 waterstoftankstations geplaatst. Daar tanken onder andere auto’s, vrachtwagens, bussen, vliegtuigen en zelfs onderzeeboten. Het gaat wereldwijd al om meer dan 350.000 tankbeurten per jaar.

Meer details over de technologieën van Air Products op het gebied van waterstoftankstations zijn beschikbaar op www.airproducts.com/h2energy.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close