Air Products Home

News ReleaseAir Products levert warmtewisselaar voor drijvende LNG-installatie van Shell

July 04, 2011 Rotterdam

Air Products, één van de grootste leveranciers van technologie en equipment voor de verwerking van LNG, heeft bekendgemaakt dat het een van zijn in eigen beheer ontwikkelde cryogene spiraal LNG-warmtewisselaars zal leveren aan een drijvende LNG-installatie van Shell. Het platform komt te liggen in het Browse Bassin, zo’n 200 kilometer uit de noordwestkust van Australië. In mei had Shell al groen licht gegeven voor de investering in het zogenaamde Prelude Floating LNG-project. Air Products was al betrokken bij het ontwerp en de engineering van de installatie, die gebouwd wordt door een consortium van Technip en Samsung Heavy Industries (SHI).

Met een lengte van 533 meter wordt het nieuwe platform meteen de grootste drijvende LNG-terminal ter wereld. Omdat drijvende installaties direct boven gasvelden in zee geplaatst kunnen worden zijn lange pijpleidingen onder water en een uitgebreide infrastructuur op het land overbodig. Drijvende LNG-terminals zijn daarom een commercieel aantrekkelijk en milieuvriendelijk alternatief voor de exploitatie van offshore-gasvelden.

“Drijvende LNG-terminals zijn ook voor ons nieuw en vereisen de ontwikkeling van nieuwe technologie”, zei Jim Solomon, directeur LNG bij Air Products. “We doen al meer dan tien jaar op grote schaal onderzoek naar het ontwerp van drijvende LNG-terminals. We hebben bijvoorbeeld empirische studies uitgevoerd met onze warmtewisselaars in testopstellingen die de golfslag op zee nabootsen. Daardoor hebben we een goede uitgangspositie als de trend van drijvende LNG-terminals doorzet.” Solomon voegde eraan toe dat Air Products naar aanleiding van het onderzoek veranderingen aan het ontwerp van de warmtewisselaars heeft aangebracht om ze in een drijvende omgeving veilig en efficiënt te laten functioneren.

Nu al maakt een groot deel van de wereldwijde LNG-projecten gebruik van de technologie en installaties van Air Products. Het bedrijf heeft al meer dan 90 warmtewisselaars voor LNG-projecten in meer dan vijftien landen ontworpen en gebouwd. Air Products levert daarnaast procestechnologie en apparatuur voor het vloeibaar maken van gas en stikstoffabrieken voor base-load LNG-installaties. Air Products richt zich daarbij zowel op kleine en middelgrote LNG-installaties als drijvende LNG-installaties en LNG-peak shavers. Air Products levert bovendien membraansystemen voor de dehydratie van stikstof en LNG op offshore platforms; inert gasgeneratoren en stikstof membraamsystemen voor LNG-schepen en cryogene stikstofinstallaties voor LNG-terminals aan land.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close