Air Products Home

News ReleaseAir Products neemt grote zonne-energie-installatie in gebruik

Installatie van 2 megawatt levert helft van de energie voor het hoofdkantoor in de VS

July 21, 2011 Arnhem

De nieuwe zonne-energie-installatie bij het hoofdkantoor van Air Products in Allentown (VS) is officieel in werking gesteld door John McGlade, CEO van Air Products. De installatie levert voldoende energie om meer dan de helft van de bedrijfspanden op de ‘Corporate Campus’ van Air Products van stroom te voorzien. Voor Air Products, dat zich steeds meer toelegt op oplossingen voor duurzame energie, is het project tevens bedoeld als demonstratie van de eigen technologie voor de productie van zonnepanelen.

De 15 hectare grote installatie in Allentown wekt 2 megawatt aan duurzame energie op, waardoor Air Products minder afhankelijk wordt van netstroom en haar CO2-uitstoot met zo’n 2.000 ton per jaar vermindert. De installatie in Allentown is bovendien het grootste project met dunne film photovoltaïsche (PV) cellen in de Verenigde Staten. De installatie is gebouwd met zonnepanelen die geproduceerd zijn door Astronergy en ENN Solar, allebei klanten van Air Products. “Het is bijzonder om zelf schone, duurzame energie op te wekken voor ons hoofdkantoor en tevens producten van eigen klanten te demonstreren. Het project laat ook zien, dat wij PV-producenten ondersteunen met innovatieve oplossingen”, aldus McGlade van Air Products.

Zowel Astronergy als ENN Solar maken bij de productie van hun dunne film zonnepanelen gebruik van Air Products’ SunSource Solutions. Dit is een compleet pakket van gassen, materialen, apparatuur en diensten, waarmee de dunne film cellen geproduceerd kunnen worden.

Dunne film zonnepanelen, die zonlicht direct in elektriciteit omzetten, worden op een vergelijkbare manier geproduceerd als transistor-liquid crystal displays (TFT-LCD’s). Als een van de toonaangevende leveranciers van gassen en systemen voor de elektronica-industrie, is Air Products prima toegerust om fabrikanten van dunne film zonnecellen van gassen en bijbehorende apparatuur te voorzien. Het silicium voor de zonnecellen wordt met behulp van gassen in een dunne laag op folie ‘gedampt’.

Hoewel Air Products zijn SunSource Solutions ook voor de productie van kristallijne, CdTe (cadmium telluride), CIGS (copper indium gallium selenide) en III-V zonnecellen aanbiedt, is voor het zonnepark in Allentown expliciet gekozen voor dunne film cellen, omdat ze voor dit specifieke project de laagste kostprijs voor de opwekking van elektriciteit tot gevolg hadden. De goede prestaties van deze technologie bij diffuus licht, dat in het noordoosten van Amerika (en in Nederland) het meest voorkomt, en de relatief goedkope installatie bij grote oppervlaktes waren de belangrijkste redenen om de dunne film zonnepanelen te kiezen.

De zonne-energie-installatie in Allentown is mogelijk gemaakt door een investering van Air Products en een donatie van 1 miljoen dollar van de staat Pennsylvania, als onderdeel van de Alternative Energy Funding Bill van 2008.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close