Air Products Home

News ReleaseAir Products lanceert nieuwe Freshline QS tunnelvriezer

Nieuwe tunnelvriezer zeer geschikt voor kleine voedselproducenten

December 02, 2011 Amsterdam

Air Products, leverancier van gassen voor de levensmiddelenindustrie, industriële apparatuur en diensten, brengt de Freshline QS tunnelvriezer op de markt. Deze ‘Quick Start’ tunnelvriezer kan gebruikt worden voor het cryogeen vriezen van een groot aantal soorten voedingsmiddelen, zoals vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte, groenten en fruit, zuivelproducten en pasta. Ook bereide maaltijden en gebakken producten kunnen in de QS tunnelvriezer ingevroren worden. Door het eenvoudige ontwerp is de nieuwe tunnelvriezer zeer geschikt voor kleinere voedselproducenten en jonge bedrijven, die met een relatief beperkte investering toch snel willen invriezen.

“Voor voedselproducenten die kleine volumes willen invriezen zijn uitgebreide vriessystemen niet aantrekkelijk, omdat hiervoor grote initiële investeringen nodig zijn”, zegt Ann Callens, Food Manager Europe bij Air Products. “De Freshline QS tunnelvriezer is speciaal ontworpen met het oog op eenvoudige bediening, snelheid en flexibiliteit. Startende bedrijven kunnen zo met minimale initiële kosten en een laag risico profiteren van de voordelen van cryogeen vriezen en koelen. Bovendien is de QS tunnelvriezer snel in een bestaande of nieuwe productlijn te integreren.”

Door de flexibele opzet van het vriessysteem is het eenvoudig om tijdens een bepaalde werktijd te veranderen van product. Bovendien gaat het vriezen zo snel dat producenten vraaggericht kunnen invriezen en dus geen grote hoeveelheden van het product in voorraad hoeven te houden. Door de eenvoudige tunnelwerking is minder mankracht vereist en is het gemakkelijk te bedienen. Callens: “In het automatische bedieningspaneel zijn voorgeprogrammeerde recepten opgenomen, waardoor de juiste instellingen met één druk op de knop gevonden zijn. De QS tunnelvriezer biedt, in vergelijking met een batchvriezer, een veel grotere invriescapaciteit. In het ontwerp is rekening gehouden met een optimale hygiëne; reiniging en onderhoud zijn eenvoudig doordat de machineonderdelen gemakkelijk bereikbaar zijn.”

Afgezien van de financiële en operationele voordelen biedt de QS tunnelvriezer belangrijke kwaliteitsvoordelen. Snelle en gelijkmatige cryogene koeling resulteert in kleinere ijskristallen, waardoor hydratatieverliezen tijdens het invriezen en het ontdooien afnemen. Bij cryogeen invriezen wordt het vochtgehalte van het product beter behouden. Daardoor verbetert de kwaliteit van het eindproduct en wordt de smaak en waarde van het product gemaximaliseerd.

Air Products biedt al meer dan 40 jaar oplossingen voor de voedselverwerkende industrie op het gebied van vriezen, koelen, coaten, mengen, vormen en verpakken. Binnen de Freshline-range is de QS tunnelvriezer een aanvulling op de DM tunnelvriezer, GW tunnelvriezer, QF tunnelvriezer, TRS tunnelvriezer en VT tunnelvriezer.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close