Air Products Home

News ReleaseAir Products kondigt aan om haar Homecare activiteiten in continentaal Europa te verkopen aan de Linde Group

January 09, 2012 Brussels

Air Products (NYSE:APD) kondigt vandaag aan dat het met de Linde Group een overeenkomst heeft bereikt om haar Homecare activiteiten in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Spanje aan deze groep te verkopen. De transacties moeten goedgekeurd worden door de regelgevende instanties en vereisen ook nog het nodige werknemersoverleg.

De totale verkoopprijs van de Homecare activiteiten van Air Products op het Europese vasteland bedraagt €590 miljoen. Die som kan schommelen naargelang de voorwaarden bij de afronding.

De overeenkomsten hebben betrekking op de verkoop van Air Products’ zuurstoftherapie, slaaptherapie en infuustherapie voor medische thuishulp in continentaal Europa. Deze activiteit bedient een 260.000 patiënten verspreid over de vijf landen en was goed voor een omzet van ongeveer €210 miljoen in 2011.

Voorzitter en CEO, John McGlade verklaart: “Ons Homecare team op het Europese vasteland is al jarenlang succesvol bezig en heeft ons geholpen om verschillende leidersposities uit te bouwen. Door de recente trend om meer gebruik te maken van zuurstofconcentratoren en therapieën die geen zuurstof gebruiken, vinden we dat Homecare activiteiten niet meer natuurlijk aansluiten bij onze kernactiviteit: gassen. Onze groeistrategie steunt op de energie-, de milieu- en de opkomende markten waarin we prachtige kansen blijven zien.

Het bedrijf evalueert verschillende opties met betrekking tot zijn resterende Homecare belangen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Argentinië en Brazilië. Air Products zal deze bedrijfsactiviteiten blijven uitvoeren als onderdeel van haar portfolio. Het doel blijft daarbij om nieuwe zaken te winnen en blijvend kwalitatieve patiëntenzorg af te leveren. Meer in het algemeen wil Air Products Healthcare rendabele kansen blijven bieden aan ziekenhuizen en andere zorgverstrekkers met de aanlevering van gassen en gerelateerde diensten.

Over Air Products
Air Products (www.airproducts.com) levert stikstof, zuurstof en argon, procesgassen, zoals waterstof en koolmonoxide, specialiteitsgassen en performance chemicals voor de sectoren technologie, (petro)chemie, energie, medisch en industrieel. Air Products staat wereldwijd bekend om haar innovatieve cultuur, de operationele vakkundigheid en de verantwoordelijkheid voor veiligheid en milieu. De jaaromzet bedroeg in het boekjaar 2011 meer dan 10,1 miljard dollar. Bij Air Products werken wereldwijd ruim 18.900 medewerkers verdeeld over 40 landen.

NOOT: Dit bericht kan zogenaamde ‘toekomstgerichte verklaringen’ bevatten als bedoeld in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de redelijke verwachtingen en veronderstellingen van het management op datum van dit bericht met betrekking tot belangrijke risicofactoren. De werkelijke prestaties en financiële resultaten kunnen materieel verschillen van de voorspellingen en schattingen die worden weergegeven in de toekomstgerichte verklaringen, omdat een of meerdere factoren mogelijks niet werden geanticipeerd door het management. Deze factoren bevatten onder meer de risicofactoren die zijn beschreven in het Document 10K van de onderneming voor het fiscale jaar dat op 30 september 2011 werd beëindigd.


Perscontact:
Hans Karperien
Tel.: +32 (0)2 627 06 00
Email: hans@insticom.be

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close