Air Products Home

News ReleaseAir Products kondigt nieuwe investeringen in Rusland aan

February 27, 2012 Amsterdam

Air Products, één van de grootste leveranciers van industriële gassen ter wereld, heeft twee belangrijke investeringen in Rusland aangekondigd. Air Products zal in Krasny Sulin in de regio Rostov een installatie bouwen en beheren voor het vloeibaar maken van zuurstof, stikstof en argon en een depot voor het vullen van cilinders. De totale investering voor beide installaties bedraagt ruim 25 miljoen euro en past naadloos in het beleid van Air Products om te investeren in groeiregio's. De verwachting is dat beide installaties begin 2014 in gebruik genomen worden.

"We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze positie in groeiregio's te versterken", verduidelijkt Robert Mills, general manager Rusland bij Air Products. "De regio Rostov is een belangrijk industrieel centrum met een prima toekomstperspectief. Dankzij de condensor en het depot zijn we in staat om zowel vloeibare bulkgassen als verpakte gassen te leveren aan de metaal-, de glas-, de voedingsmiddelen- en de (petro)chemische industrie in de regio."

De lokale overheid van Rostov erkent het belang van industriële gassen om de productie en economische groei in de regio te stimuleren: "Air Products kan als gassenleverancier gebruik maken van haar jarenlange ervaring en geavanceerde technologie om te voldoen aan de groeiende behoefte aan deze gassen bij de bedrijven in de regio", vindt Vasily Golubev, gouverneur van de regio Rostov.

De investering van Air Products in de installatie voor het vloeibaar maken van gassen en het depot voor verpakte gassen wordt uitgevoerd in het kader van het Memorandum of Collaboration (MoC), dat het bedrijf en de overheid van Rostov in oktober 2010 ondertekenden. Het MoC vormt de basis voor de samenwerking tussen beide partijen en het ontplooien van gezamenlijke activiteiten. Golubev is tevreden over de investering van Air Products: "Air Products laat zien een betrouwbare partner te zijn met een grote betrokkenheid in de regio. Het feit dat het bedrijf het Memorandum heeft ondertekend, geeft een signaal naar andere investeerders dat Rostov open staat voor grote projecten, die kunnen profiteren van de toekomstige groei van de regio."

De investering in Rostov volgt op een eerder aangekondigde overeenkomst met Voronezhsintezkauchuk, onderdeel van staatsbedrijf Sibur, één van de grootste petrochemische bedrijven in Rusland, die in 2010 getekend werd. Het ging toen om de bouw en de exploitatie van een luchtscheidingsinstallatie (ASU), die naar verwachting komende zomer in gebruik genomen wordt.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close