Air Products Home

News ReleaseAir Products neemt het Britse CryoService Limited over

March 19, 2012 Amsterdam

Air Products (NYSE:APD) heeft bekendgemaakt, dat het de overname van het Britse bedrijf CryoService Limited heeft afgerond. Het bedrijf, dat in 1970 werd opgericht, zal verder gaan onder de naam Air Products CryoEase® Services. Air Products had in 1998 al een belang van 25 procent in het bedrijf verworven, dat in 2008 werd omgezet in een meerderheidsbelang. Samen met Air Products levert CryoService cryogene en speciale gassen aan klanten in de industrie, het wetenschappelijk onderzoek en de recreatiesector.

"CryoService past mede dankzij de innovatieve cultuur, de geavanceerde technologie en haar servicegerichtheid prima bij Air Products", zei Ivo Bols, vice-president en general manager Merchant Gases Europe. "Deze overname is een volgende stap naar een compleet en integraal model voor de levering van industriële gassen. Dankzij de toevoeging van de bevoorrading van vloeibare gassen via cryogene tanks hebben we nog meer mogelijkheden om onze klanten optimaal te bedienen. Air Products levert zijn gassen ook via pijpleidingen, met tankauto's en in gascilinders aan haar klanten.

Bij de CryoEase® service krijgen klanten, die een beperkte hoeveelheid gas gebruiken, het gas in vloeibare vorm door een tankauto op locatie geleverd. Het gas wordt bij de klant opgeslagen in zogenaamde CryoEase tanks, die een inhoud van 230 tot 2.000 liter kunnen hebben. Dit logistieke concept heeft een aantal aanzienlijke operationele en kostentechnische voordelen vergeleken met de traditionele leveringsmethoden van industriële gassen.

De vestiging van CryoService in Worcester was al uitgegroeid tot het centre of excellence van Air Products op het gebied van CryoEase® producten en diensten in Groot-Brittannië en Ierland. Vanuit de vestiging hoopt Air Products zijn CryoEase-diensten verder uit te breiden. Vanuit Worcester worden CryoEase-installaties voor Nederlandse klanten geleverd.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close