Air Products Home

News ReleaseAir Products in Botlek wint gouden EIGA-award voor veiligheid

Air Products Nederland krijgt ook award voor veilig wegtransport

June 25, 2012 Rotterdam

De vestiging van Air Products in de Botlek, waar industriële gassen geproduceerd worden, heeft een gouden EIGA-award gewonnen, omdat er 1.500.000 uur onafgebroken zonder incidenten gewerkt is. De award voor de productiefaciliteit in De Botlek was een van de vele awards, die Air Products overhandigd kreeg van de European Industrial Gases Association (EIGA). Ze zijn een erkenning voor de niet aflatende bemoeienissen van Air Products om ervoor te zorgen dat de hoogst mogelijke prestaties op het gebied van veiligheid in het hele bedrijf bereikt worden. Air Products kreeg dit jaar het hoogste aantal onderscheidingen van alle bedrijven in de sector.

De gouden EIGA-award werd uitgereikt aan de Air Products vestiging aan de Boyneweg in Rozenburg. Daar staan drie luchtscheidingsfabrieken, een waterstoffabriek, een fabriek voor de productie van vloeibare waterstof en twee warmtekrachtinstallaties. Op deze locatie worden zuurstof, stikstof, waterstof, argon, koolmonoxide, stoom en elektriciteit geproduceerd. Op de plant hebben de afgelopen 1,5 miljoen uur geen incidenten plaatsgevonden, die tot lichamelijk letsel of een onderbreking van de productieprocessen hebben geleid. In Nederland kreeg Air Products ook een award vanwege het laagste gemiddelde aantal ongelukken tijdens het transport van de producten over de weg. Wekelijks maken de 35 trucks van Air Products vele honderden ritten, om de gassen in tanks of in cilinders bij afnemers of agenten af te leveren. Sommige producten zoals vloeibare waterstof worden over heel Europa getransporteerd.

Er waren dit jaar veel prijzen voor Air Products. Het bedrijf kreeg twee awards voor de beste prestaties op het gebied van veiligheid in Groot-Brittannië en in België. Daarnaast ontvingen dertien individuele vestigingen awards voor uitstekende prestaties bij de preventie van ongelukken. Daaronder zes gouden EIGA-awards voor De Botlek, Gent en Vilvoorde in België, Carrington in Groot-Brittannië, L'Isle D'abeau in Frankrijk en Czestochowa in Polen en nog vijf zilveren en twee bronzen awards. De awards bewijzen dat de wereldwijde harmonisatie van het beleid van Air Products op het gebeid van Environment, Health and Safety (EH&S) zijn vruchten begint af te werpen.

Bij de uitreiking van de awards door EIGA-voorzitter Steve Messer zei Ivo Bols, vice-president Merchant Gases Europe: "Wij beschouwen de awards als een erkenning voor de voortdurende aandacht voor veiligheid en veiligheidsmanagement door al onze teams in Europa. Ze bewijzen tevens dat onze mensen beschikken over veel kennis en vaardigheid en dat ze gecommitteerd zijn aan de visie en waarden van ons bedrijf." Milan Patel, manager Environment, Health and Safety in Europa zei: "EIGA is het platform voor de industrie om algemeen geaccepteerde standaards voor veiligheid, gezondheid en milieu te ontwikkelen. De EIGA Safety Awards en de daaraan ten grondslag liggende data en informatie geven ons een goede indicatie hoe wij in vergelijking met onze concurrenten op dit gebied presteren. We zien bevestigd, dat we met onze doelstellingen die gericht zijn op continu verbetering van EH&S de goede kant op gaan."

Elk jaar reikt EIGA ook een award uit aan voor de meest succesvolle technische werkgroep. Dit jaar mocht Ramon Castella van Air Products' European Packaged Gases Operations, een award in ontvangst nemen namens werkgroep 12 - Acetyleen, waaraan hij als voorzitter meer dan vier jaar leiding heeft gegeven. Castella coördineerde de werkzaamheden van de werkgroep, die de gedragsregels voor het veilig omgaan met acetyleen heeft herschreven en die tevens opleidingsmateriaal en andere belangrijke documenten op dat gebied heeft ontwikkeld.

De European Industrial Gases Association is een organisatie die zich bezighoudt met veiligheid. Het is een technisch georiënteerde organisatie, waarvan het overgrote deel van de Europese en ook niet-Europese bedrijven lid zijn, die gassen produceren en distribueren voor toepassingen in industrie, gezondheidszorg en voedingsmiddelenindustrie. EIGA streeft naar het hoogst haalbare niveau van veiligheid en milieuzorg; niet alleen voor de industrie zelf maar ook voor de gemeenschap. Ze geeft bovendien advies over productie, transport, opslag en toepassing van industriële gassen.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close