Air Products Home

News ReleaseAir Products opent eerste R&D Center voor lastechnologie in Polen

October 16, 2012 Amsterdam

Air Products, één van de grootste leveranciers van industriële gassen ter wereld, zal binnenkort zijn eerste Research & Development Center voor lastechnologie in Midden-Europa openen. Het centrum in Wroclaw, Polen is het derde ter wereld dat Air Products in gebruik neemt. De andere twee centra zijn gevestigd in Engeland en China. Het R&D Center in Polen richt zich op de verbetering van fabricageprocessen van metaal. Uiteindelijk moet het centrum uitgroeien tot het expertisecentrum van Air Products op het gebied van geautomatiseerd lassen.

INaast de verbetering van fabricageprocessen als hardsolderen, vlam plating, handlassen en geautomatiseerd MIG-, MAG- en TIG-lassen hebben de technici in het centrum de ontwikkeling van lasgasmengsels en nieuwe toepassingen voor bestaande gassen op de agenda staan. Het centrum zal daarnaast gebruikt worden om onderzoeken voor klanten uit te voeren en werknemers van Air Products op te leiden.

De reden om het R&D Center voor lastechnologie in Wroclaw te vestigen, is het feit dat in de regio Neder-Silezië veel internationale bedrijven zijn gevestigd die gebruik maken van lasgassen en -technologieën. Bovendien is het Training Center ("The school of Welding") voor lasopleidingen van Air Products ook in Wroclaw gevestigd. De twee instellingen zullen nauw gaan samenwerken.

"Het is belangrijk voor ons dat het eerste Midden-Europese R&D Center voor lastechnologie van Air Products in Wroclaw gevestigd wordt. Air Products is een toonaangevende industriële gasleverancier in Polen, een land dat voor ons een van de belangrijkste markten in Europa vormt," vertelt Piotr Wieczorek, algemeen directeur Midden-Europa bij Air Products. Dankzij het R&D Center in Wroclaw zijn we in staat nieuwe innovatieve technologieën te ontwikkelen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Bovendien draagt het centrum bij aan de profilering van Air Products als innovator in het las-, gas- en technologiesegment in Polen en Midden-Europa."

Het Training Center van Air Products is sinds 1995 actief in Wroclaw en verzorgt trainingen voor zowel werkzoekenden als werknemers van commerciële bedrijven. Daarnaast biedt het instituut technisch advies voor het oplossen van problemen omtrent lassen, geeft het cursussen op het gebied van visuele inspectie van lasnaden onder toezicht van het plaatselijke instituut voor lastechniek, ontwikkelt en implementeert het nieuwe lastechnologieën, controleert het lasprocessen en test het de vaardigheden en kwalificaties van lassers.

Het Training Center verzorgt tevens gecertificeerde examens voor lassers, waardoor zij kwalificaties kunnen behalen die in de hele Europese Unie erkend worden. Experts van het instituut hebben al ruim 4.000 trainingen gegeven aan bedrijven als Volvo, Toyota, Weibulls, Bombardier, Boart Longyear, KWB Turow, Inss-pol, Wibrem en PIEC-BUD. Dankzij de samenwerking met lokale uitzendbureaus heeft Air Products al meer dan 3.000 werkzoekenden uit de regio Neder-Silezië opgeleid waarna zij als lasser aan het werk konden.

De nauwe samenwerking tussen het R&D Center voor lastechnologie, het Training Center en het Roboprojekt (onderdeel van Air Products Group en distributeur van lasmateriaal en -apparatuur) biedt klanten uit de lassector toegang tot een breed scala aan lasproducten en -diensten. Het biedt onder andere Linx®-gassen - de meest geavanceerde reeks van lasgassen in 200-bar cilinders -technologieën, uitrustingen, opleidingen en deskundig advies.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close