Air Products Home

News ReleaseVier procent omzetstijging voor Air Products in vierde kwartaal van boekjaar 2012

Totale omzet in boekjaar 2012 bedroeg 9,6 miljard dollar

October 25, 2012 Amsterdam

Air Products, een van de grootste leveranciers van industriële gassen ter wereld, heeft in het vierde kwartaal van zijn fiscale boekjaar, dat eindigde op 30 september jl. een omzet gerealiseerd van 2,6 miljard dollar. Dat betekent een stijging van vier procent ten opzichte van het vierde kwartaal in boekjaar 2011. De winst in het vierde kwartaal bedroeg 408 miljoen dollar; drie procent hoger dan in het vierde kwartaal van 2011. De totale omzet over boekjaar 2012, dat liep van 1 oktober 2011 tot en met 30 september 2012, bedroeg 9,6 miljard dollar, één procent lager dan in 2011. De winst daalde met één procent naar 1,534 miljard dollar. Air Products heeft diverse kantoren en productielocaties in Nederland, terwijl ook het Europese hoofdkantoor van Air Products Chemicals Europe B.V. in ons land gevestigd is.

De omzet van de divisie Merchant Gases steeg in het vierde kwartaal van 2012 met 8 procent naar 1.017 miljoen dollar. Die stijging kwam grotendeels op het conto van de overname van Indura, een Chileense leverancier van lasgassen en lasapparatuur, in juni van dit jaar. De winst in deze divisie daalde vergeleken met het vierde kwartaal van 2011 met vijf procent naar 161 miljoen dollar. De divisie Tonnage Gases realiseerde een omzet van 846 miljoen dollar, een daling van 4 procent. De winst daalde met zeven procent naar 141 miljoen dollar. De divisie Electronics and Performance Materials behaalde een omzet van 617 miljoen dollar, een stijging van vijf procent, die grotendeels te danken was aan de consolidatie van DA NanoMaterials, dat in maart 2012 overgenomen werd. DA NanoMaterials levert grondstoffen voor de semiconductor- en waferpolishingindustrie. De winst daalde met zeven procent naar 85 miljoen dollar. De divisie Equipment and Energy realiseerde een omzetstijging van 32 procent naar 126 miljoen dollar en een winststijging van 54 procent naar 18 miljoen dollar. De resultaatverbetering van deze divisie was vooral te danken aan de toegenomen activiteiten in de LNG-markt.

In zijn commentaar op het afgelopen boekjaar zei CEO John McGlade: "Het vierde kwartaal van ons boekjaar 2012 gaf een voortzetting van de economische trends te zien, waaronder een groeivertraging van de wereldwijde industriële sector. Die veroorzaakte in 2012 een daling van de omzet, maar die werd grotendeels gecompenseerd door verbetering van de productiviteit en een verdere kostenreductie. In het afgelopen boekjaar hebben we een aantal verschuivingen in ons portfolio doorgevoerd, waaronder de verkoop van onze Europese thuiszorgtak, de overname van Indura om onze positie op de Zuid-Amerikaanse markt te versterken, de overname van de andere helft van de DA NanoMaterials joint venture en de acquisitie van 25% in AHG, de grootste leverancier van industriële gassen in Saoedi- Arabië. In het laatste kwartaal hebben we ook voorbereidingen getroffen voor een vertrek uit de markt voor polyurethaan intermediates en voor een herstructurering van onze activiteiten in de PV-markt om onze positie voor de komende jaren ter versterken."

Kijkend naar de toekomst zei McGlade: "Ons fiscale jaar 2013 start met een zwakke wereldwijde economie. We zullen onze activiteiten vooral concentreren op die markten, die in onze visie de gunstigste impact hebben op verbetering van de marge en het rendement. Dat betekent een verdere uitbreiding van onze Merchant Gases-activiteiten; het op tijd en binnen budget in gebruik nemen van nieuwe investeringen in de Tonnage Gases divisie, uitbreiding van onze activiteiten in Electronics and Performance Materials en een verdere verbetering van de productiviteit."

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close