Air Products Home

News ReleaseAir Products opent nieuwe luchtscheidingsinstallatie in Rusland

December 10, 2012 Arnhem

Air Products, leverancier van industriële gassen, en Sibur, één van de grootste petrochemische bedrijven in Rusland, hebben een nieuwe luchtscheidingsinstallatie (ASU) op het terrein van Voronezhsintezkauchuk officieel in gebruik genomen.

De ASU is gebouwd om in de behoefte aan industriële gassen bij de belangrijkste productielocatie van Voronezhsintezkauchuk te voorzien. Het gaat met name om gasvormige stikstof en droge compressielucht. De luchtscheidingsinstallatie heeft een totale capaciteit van 166,4 miljoen m³ per jaar. Air Products zal vanuit de installatie ook vloeibare gassen aan andere bedrijven op de Russische markt leveren. Conform de overeenkomst die in 2010 werd getekend blijft de ASU eigendom van Air Products, die de installatie ook zal beheren en onderhouden.

"Het ontwikkelen van langdurige relaties met wederzijds voordeel is voor ons een belangrijke manier om onze kansen in deze regio voor de lange termijn zeker te stellen", zei Rob Mills, die als general manager bij Air Products verantwoordelijk is voor de Russische markt. "Ook Voronezhsintezkauchuk heeft erkend dat de voordelen van productie van gassen op locatie juist in een dynamische markt groot zijn en dat ze grote commerciële voordelen kan bieden voor zowel de klant als de leverancier."

Air Products zal blijven investeren in groeiregio's als Rusland. Naast de overeenkomst met Voronezhsintezkauchuk tekende het bedrijf in maart van dit jaar ook al een contract met de lokale overheid van Rostov. Het betrof een overeenkomst voor de bouw en exploitatie van een installatie voor het vloeibaar maken van zuurstof, stikstof en argon met een capaciteit van meer dan 200 ton per dag en een depot voor cilindergassen in Krasny Sullin in de regio Rostov. Naar verwachting worden de installatie en het depot - met een gezamenlijke waarde van 25 miljoen euro - begin 2014 in gebruik genomen.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close