Air Products Home

News ReleaseLonden krijgt eigen netwerk van waterstoftankstations

March 07, 2013 London

In Londen gaat binnenkort een uitgebreid project voor het rijden op waterstof van start. Het project bestaat uit een netwerk van openbaar toegankelijke waterstoftankstations, terwijl in het project ook personenauto's van Hyundai en Revolve-vrachtwagens op waterstof zullen rijden. Het project wordt uitgevoerd door een consortium van bedrijven, dat onder leiding staat van Air Products, één van de belangrijkste aanbieders van waterstof en waterstoftechnologie.

Het nieuwe netwerk van waterstoftankstations in Londen is een logisch vervolg op de aankondiging van een aantal grote automerken, dat ze in 2014 of 2015 op de markt komen met personenauto's op waterstof. Door nu al een netwerk van waterstoftankstations te ontwikkelen is de Britse hoofdstad straks voorbereid op de komst van waterstofauto's. Londen was al bezig met projecten voor bussen en taxi's op waterstof. Voor het project in Londen zal het bestaande waterstoftankstation in de buurt van Heathrow aangepast worden voor auto's, die waterstof tanken met een druk van 700 bar. Daarnaast zal voor het project de toegankelijkheid van het waterstoftankstation bij Millbrook Proving Ground in Bedfordshire en het tankstation van Transport for London in Stratford verbeterd worden. In Londen wordt daarnaast nog een nieuw tankstation gebouwd. Dankzij deze aanpassingen en uitbreiding ligt er straks een netwerk van vier 700 bar tankstations in de Britse hoofdstad, dat in de stijgende vraag naar waterstof als energiebron voor auto's kan voorzien. Als onderdeel van het project zal Commercial Group, een leverancier van kantoorartikelen en IT-apparatuur, een aantal Revolve waterstofvrachtauto's in gebruik nemen voor de distributie van haar producten.

Air Products is vanwege haar uitgebreide ervaring met waterstoftoepassingen en zijn betrokkenheid bij de andere Londense waterstofprojecten aangewezen als leider van het consortium. Het bedrijf is enthousiast over het project, omdat het een bijdrage levert aan de ontwikkeling van infrastructuur voor auto's op waterstof. "Het nieuwe project brengt alle componenten samen die noodzakelijk zijn om vervoer op waterstof in Londen mogelijk te maken, al voordat de eerste commerciële waterstofauto's in Engeland geïntroduceerd worden", zei Diana Raine, European Business Manager Hydrogen Energy van Air Products. "We hopen dat dit project een uitdagend voorbeeld wordt voor andere initiatieven in Engeland en de rest van Europa."

In het consortium zitten naast Air Product de bedrijven Cenex, Commercial Group, Element Energy, Heathrow Airport Ltd en Revolve Technologies. Het project wordt ondersteund met een subsidie van het Engelse agentschap voor innovatie, de Technology Strategy Board. Het project in Londen is één van de vijf onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, die in 2012 door de Technology Strategy Board geselecteerd zijn om het gebruik van energiesystemen op waterstof te stimuleren en de brandstofceltechnologie in het dagelijkse gebruik te introduceren. Het project wordt ook ondersteund door de burgemeester van Londen en de Greater London Authority.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close