Air Products Home

News ReleaseAir Products vernieuwt Freshline QS tunnelvriezer

Nieuwe vriezer voor voedingsmiddelenproducenten die kleine volumes willen invriezen

July 16, 2013 Amsterdam

Air Products, leverancier van gassen en apparatuur voor de levensmiddelenindustrie, heeft de Freshline QS tunnelvriezer vernieuwd. De tunnel van de ‘Quick Start’ tunnelvriezer is geoptimaliseerd, waardoor de tunnel 2,4 meter korter geworden is maar nog steeds over dezelfde invriescapaciteit beschikt. Hierdoor is de vriezer zeer geschikt voor fabrieken met ruimtegebrek en voor kleinere voedselproducenten. Startende bedrijven kunnen dankzij de QS Freezer met een relatief beperkte investering toch snel invriezen. Met de QS-invriesoplossing kunnen rauwe en bereide producten worden ingevroren zoals vlees, vis, groenten en fruit, zuivel, bakproducten en kant-en-klare maaltijden.

Air Products Freshline® QS Tunnel Freezer“De vernieuwde QS tunnelvriezer is ideaal voor voedselproducenten die kleine volumes willen invriezen. Uitgebreide vriessystemen zijn vaak minder aantrekkelijk, omdat hiervoor grote initiële investeringen nodig zijn”, zegt Ann Callens, Food Manager Europe bij Air Products. “De nieuwe tunnelvriezer is maar 5,6 meter lang. Dit is 2,4 meter korter dan de vorige versie van de QS vriezer. Doordat er in de tunnel speciale ventilatoren zijn geplaats, kan de vriezer toch even snel producten invriezen. De Freshline QS tunnelvriezer is speciaal ontworpen met het oog op eenvoudige bediening, snelheid en flexibiliteit. Startende bedrijven kunnen zo met minimale initiële kosten en een laag risico profiteren van de voordelen van cryogeen vriezen en koelen. Bovendien is de QS tunnelvriezer snel in een bestaande of nieuwe productlijn te integreren.”

Dankzij de flexibele opzet van het vriessysteem is het eenvoudig om van product te veranderen. Bovendien gaat het vriezen zo snel dat producenten vraaggericht kunnen invriezen en dus geen grote hoeveelheden van het product in voorraad hoeven te houden. Door de eenvoudige tunnelwerking is minder mankracht vereist en is het apparaat gemakkelijk te bedienen. Het systeem wordt slechts met een beknopte handleiding van één pagina geleverd, waarin wordt uitgelegd hoe de tunnel kan worden bediend. Callens: “In het automatische bedieningspaneel zijn voorgeprogrammeerde recepten opgenomen, waardoor de vriezer met één druk op de knop ingesteld kan worden. De QS tunnelvriezer biedt, in vergelijking met een batchvriezer, een veel grotere invriescapaciteit. In het ontwerp is rekening gehouden met een optimale hygiëne; reiniging en onderhoud zijn eenvoudig omdat de machineonderdelen gemakkelijk bereikbaar zijn.”

Afgezien van de financiële en operationele voordelen voldoet de QS tunnelvriezer aan alle internationale normen voor hygiëne en veiligheid. Snelle en gelijkmatige cryogene koeling resulteert in kleinere ijskristallen, waardoor hydratatieverliezen tijdens het invriezen en het ontdooien afnemen. Bij cryogeen invriezen wordt het vochtgehalte van het product bovendien beter behouden. Daardoor verbetert de kwaliteit van het eindproduct en wordt de smaak en waarde van het product gemaximaliseerd.

Air Products biedt al meer dan 40 jaar oplossingen voor de voedselverwerkende industrie op het gebied van vriezen, koelen, coaten, mengen, vormen en verpakken. Meer informatie over de innovaties van Air Products voor de voedingsmiddelenindustrie zijn te vinden op www.airproducts.nl/food/voedingsmiddelen/index.htm.  

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close