Air Products Home

News ReleaseAir Products demonstreert state-of-the-art lastechniek in Essen

Complete productrange van Air Products te zien op ‘Schweißen und Schneiden 2013’

August 13, 2013 Arnhem

Air Products, een van de grootste leveranciers van industriële gassen, is ook dit jaar aanwezig op de vakbeurs ‘Schweißen und Schneiden 2013’, die van 16 tot en met 21 september a.s. in het Duitse Essen gehouden wordt. Air Products laat op de stand zijn hele range gassen en apparatuur voor lassen en snijden zien. Bovendien is er op de stand een lashoek ingericht, waar lasspecialisten in de praktijk demonstreren wat de mogelijkheden en voordelen zijn van het werken met de gassen en gasmengsels van Air Products voor het lassen en snijden van verschillende metaalsoorten. Air Products is tijdens ‘Schweißen und Schneiden 2013’ te vinden in Hal 2, stand C107.

Op ‘Schweißen und Schneiden 2013’ toont Air Products zijn innovatieve Integra-cilinders met ingebouwd reduceertoestel. Dankzij dat ingebouwde toestel hoeven bedrijven geen extra kosten meer te maken voor aanschaf en onderhoud van aparte reduceertoestellen. De Integra-cilinders hebben een vergelijkbare inhoud als de traditionele hoge cilinders, maar ze zijn kleiner, stabieler en 23% lichter waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor mobiel gebruik in de werkplaats of op locatie. Omdat de Integra-cilinders kleiner en lichter zijn, zijn ze ook veel veiliger. Ze vallen niet snel om en omdat het reduceerventiel in de beschermkap is ingebouwd, is het risico op beschadiging gering. Het reduceertoestel regelt drukken tot vier bar en kan niet verwijderd worden. Dankzij de handige snelkoppeling kan de lasapparatuur eenvoudig, snel en zonder hulpmiddelen aangesloten worden. Vrijwel alle lasgassen van Air Products zijn leverbaar in Integra-cilinders.

CryoEase-tanks
Air Products heeft diverse manieren om las- en snijgassen aan zijn klanten te leveren. De juiste keuze voor de manier van levering kan kosten besparen en stilstand door het wisselen van cilinders voorkomen. Afhankelijk van de hoeveelheid gas die in het productieproces nodig is, kan het voor bedrijven zinvol zijn om van losse cilinders over te stappen op cilinderpakketten of op opslagtanks voor vloeibaar gas. Daarvoor heeft Air Products de CryoEase-service geïntroduceerd. Air Products adviseert zijn klanten over te stappen op CryoEase-tanks bij een gebruik van meer dan tien cilinders met zuivere gassen als argon, zuurstof of stikstof per maand. Als men gasmengels gebruikt, ligt het omslagpunt bij ongeveer dertig cilinders per maand.

De CryoEase-tanks van Air Products zijn niet alleen een kosteneffectief en comfortabel alternatief voor bedrijven die grote hoeveelheden gas gebruiken. De opslagcapaciteit van de kleinste CryoEase-systemen bedraagt 230 liter. De tanks zijn geschikt voor bedrijven die zo’n twaalf cilinders per maand gebruiken. Een van de voordelen van de CryoEase-service is dat bedrijven geen aandacht meer aan het voorraadbeheer van gassen hoeven te besteden. Air Products monitort namelijk de inhoud van de tanks op afstand en zorgt ervoor dat er altijd voldoende voorraad is. Voorraadtanks maken ook de handling van grote en zware cilinders overbodig. Dat bespaart veel tijd en de kans op ongelukken wordt aanzienlijk beperkt. Bij de opslag van vloeibare gassen werkt de lasser bovendien met aanzienlijk lagere drukken, wat veel veiliger is.

Maxx-gassen
Op de stand van Air Products zijn ook alle Maxx-gassen te zien. De gassen zijn ontwikkeld met behulp van intensieve tests onder echte werkomstandigheden. Ze bieden uitstekende prestaties, waardoor de productiviteit en de efficiency verhoogd worden, de uitval vermindert en zelfs de werkomstandigheden verbeteren. Tot de brede range van lasgassen van Air Products behoren onder meer de Alumaxx- gassen, die speciaal ontwikkeld zijn voor het lassen van aluminium en aluminiumlegeringen. Euromix M21 is ontwikkeld voor het MAG-lassen van koolstof-mangaanstaal, terwijl de verschillende Ferromax-varianten bij uitstek geschikt zijn voor dikke en dunne plaatmaterialen of koolstofstaal. De Innomax-gassen bieden de beste lasresultaten met roestvast staal. Met behulp van hun uitgebreide kennis van de verschillende industrieën en de verschillende lastoepassingen kunnen adviseurs van Air Products bedrijven helpen bij de keuze van de juiste gassen, de juiste technologie en de meest efficiënte werkprocessen.

Demonstraties
Om de voordelen van de Maxx-gassen in de praktijk te laten zien, heeft Air Products op de stand een demonstratiehoek ingericht, waar lasspecialisten de resultaten laten zien van het lassen met verschillende gassen bij verschillende toepassingen en materialen. De specialisten van Air Products geven op de stand eveneens veiligheidsadviezen en laten de veiligste manier zien voor het gebruik van lasgassen in toepassingen en processen zoals die in werkplaatsen en de metaalindustrie gebruikelijk zijn. Daarnaast zijn de lasspecialisten tijdens de beurs beschikbaar voor allerlei andere vragen op het gebied van lassen en snijden.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close