Air Products Home

News ReleaseAir Products scoort hoog op Dow Jones Sustainability Index en de Climate Disclosure Leadership Index

September 25, 2013 Rotterdam

Air Products heeft opnieuw een hoge klassering gekregen op de Dow Jones Sustainability World Index 2013 - 2014 (DJSI). De Amerikaanse producent van industriële gassen mag zich gezien de ranking in de top tien procent van de lijst beschouwen als één van de trendsetters op het gebied van duurzaam ondernemen. Daarnaast staat Air Products hoog in de Global 500 Climate Disclosure Leadership Index (CDLI) van bedrijven, die zich inzetten voor een betere informatievoorziening over milieu en klimaat.

“Wij streven ernaar om de wereld met behulp van onze technologie en toepassingen productiever, energie-efficiënter en duurzamer te maken. Dat is zelfs als een kernwaarde van ons bedrijf”, zegt CEO John McGlade van Air Products. “Op dit moment is al meer dan de helft van onze winst afkomstig van producten en oplossingen die de energie-efficiency verbeteren, de milieu-impact verminderen en die zo een bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. Ondertussen blijven we ons ook focussen op onze eigen targets voor duurzaamheid met als doel op de lange termijn meerwaarde voor al onze stakeholders te creëren. Daarom zijn we trots, dat we weer zijn opgenomen in de DJSI index.“

Naast de hoge klassering in de wereldwijde DJSI staat Air Products ook hoog in de Dow Jones Sustainability North America Index. In deze lijst behoort de leverancier van industriële gassen zelfs tot de top van alle bedrijven in Noord-Amerika. Elk jaar evalueren RobecoSAM en S&P Dow Jones Indices de economische, milieutechnische, sociale en politieke omstandigheden van de 2.500 grootste bedrijven van de Dow Jones Global Total Stock Market Index om de meest duurzame bedrijven in kaart te brengen.

Climate Disclosure Leadership Index
Air Products is dit jaar ook weer opgenomen in de Global 500 Climate Disclosure Leadership Index (CDLI) van CDP en behoort ook in deze lijst tot de best presterende bedrijven. CDP heeft de beschikking over de grootste database ter wereld met bedrijfsgegevens over klimaatbeleid en waterkwaliteit. De jaarlijkse index, die namens CDP wordt samengesteld door PwC, richt zich op de bedrijven uit de FTSE Global Equity Index Series (Global 500), die streven naar transparantie en open informatievoorziening over de gevolgen van hun activiteiten voor milieu en klimaat.

“Het is een eer om in de CPLI-lijst te staan voor onze transparantie over ons milieubeleid en onze prestaties op dat gebied”, aldus Guillermo Novo, die binnen Air Products leiding geeft aan de Sustainability Council. “Nu we flinke vooruitgang boeken ten opzichte van onze eigen doelstellingen met betrekking tot de reductie van broeikasgassen en energieverbruik, bieden we onze technologie en oplossingen ook aan onze klanten aan, om hen helpen bij het verminderen van hun impact op het milieu en de klimaatverandering.”

Air Products is de grootste leverancier van waterstof ter wereld en is actief betrokken bij de ontwikkeling van schonere brandstoffen en een infrastructuur om waterstof te kunnen tanken. Air Products staat ook bekend om haar leidende positie in LNG-equipment en -technologie; milieuvriendelijke gassen en materialen voor de productie van chips en beeldschermen; high-efficiency verbrandingssystemen voor het maken van glas of staal, en hoogwaardige materialen voor milieuvriendelijke coatings en lijmen. Air Products levert ook een gepatenteerde technologie bij een van de grootste projecten voor opvang en opslag van CO2 ter wereld.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close