Air Products Home

News ReleaseAir Products bij honderd meest innovatieve bedrijven

October 17, 2013 Amsterdam

Sinds kort behoort Air Products, wereldwijd een van de grootste leveranciers van industriële gassen, volgens zowel Thomson Reuters als Forbes Magazine tot de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Het bedrijf investeert al zeven decennia in research voor innovatieve oplossingen en technologie op het gebied van energie, milieu en recycling en heeft daarmee een groot aantal internationale onderscheidingen gewonnen.

Begin oktober maakte Air Products zijn debuut in de Top 100 Global Innovators-lijst van 2013, een initiatief van het bekende persbureau Thomson Reuters. De lijst, die voor het eerst in 2011 samengesteld werd, benoemt wereldwijd honderd bedrijven en instituten, die voorlopers zijn op het gebied van innovatie. Om innovatie te meten worden het totaal aantal patenten, het succes van de patentaanvragen, het wereldwijde gebruik van de patenten en de invloed van de patenten op andere bedrijven geanalyseerd. Dat laatste wordt gemeten aan de hand van publicaties en vermeldingen over de desbetreffende uitvindingen. Air Products is de enige gasleverancier in de lijst.

Daarnaast staat Air Products ook op de lijst van World’s Most Innovative Companies van Forbes Magazine. De selectiemethode die Forbes hanteert, is gebaseerd op de kennis van beleggers. Zij moeten op basis van een speciale schaal bedrijven uitkiezen waarvan zij vinden dat ze innovatief zijn en waarvan ze dat ook in de toekomst verwachten. Sinds de start van deze lijst in 2011 heeft Air Products elk jaar een plek weten te bemachtigen.

John E. McGlade, CEO bij Air Products, vertelt dat innovatie altijd al belangrijk is geweest voor het bedrijf. “Onze oprichter, Leonard Pool, is destijds begonnen met het revolutionaire idee om industriële gassen ‘on-site’ te produceren. Die drang naar innovatie is nooit meer verdwenen. Onze medewerkers willen onze klanten begrijpen en ze willen voor hen unieke, milieuvriendelijke en duurzame producten creëren en een bijdrage leveren aan de verhoging van hun efficiency, productiviteit en kwaliteit.”

Jaarlijks wordt een aanzienlijk deel van de omzet van Air Products in R&D geïnvesteerd. Het hoofdkantoor in Allentown (USA) is de thuisbasis van een eersteklas team van R&D-professionals. Daarnaast bevinden zich nog diverse andere researchcentra in Europa en Azië. De R&D-teams houden zich niet alleen bezig met productontwikkeling maar zijn vaak ook nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close