Air Products Home

News ReleaseArcelorMittal gebruikt PRISM®-technologie van Air Products voor on-site productie van gassen

November 19, 2013 Rotterdam

Bij de staalfabriek van ArcelorMittal in de Zuid-Franse plaats Saint-Chély-d'Apcher zijn onlangs drie PRISM® PHG100 waterstofgeneratoren (PHG) en een PRISM® GN700 stikstofgenerator van Air Products in gebruik genomen. De installaties produceren on-site waterstof en hoogzuivere stikstof, die gebruikt worden voor de productie van staal. Het contract voor de bouw van de installaties werd in juli 2012 getekend. ArcelorMittal koos destijds voor Air Products vanwege de enorme ervaring met dergelijke on-site projecten, het modulaire ontwerp en de bewezen betrouwbaarheid van de apparatuur. De staalfabriek is nu volledig operationeel.

Air Products PRISM® PHG100 Hydrogen Gas Generators at ArcelorMittal Plant in Southern FranceAir Products heeft bij de staalfabriek van ArcelorMittal een drietal compacte stoom methaan reformers (SMR) met een relatief lage capaciteit geplaatst. De reformers zetten stoom en lichtere koolwaterstoffen - zoals methaan - op efficiënte en zuinige wijze om in waterstof en koolmonoxide. De PRISM® PHG’s zijn voor afnemers op afgelegen locaties een prima alternatief voor de levering van waterstof met tankauto’s. Dankzij de productie van gas op locatie is er altijd voldoende gas beschikbaar en kan de productie continu doorgaan. Ook vervallen de logistieke kosten en de overlast door regelmatige bevoorrading met trucks.

Air Products PRISM® PHG100 Hydrogen Gas Generator at ArcelorMittal Plant in Southern FranceAangezien de ArcelorMittal-fabriek in Saint-Chély-d'Apcher niet geschikt is voor de opslag van grote hoeveelheden gasvormige waterstof bleek het modulaire on-site concept met drie waterstofgeneratoren van Air Products een goed alternatief. Het systeem is zo ontworpen, dat de vereiste capaciteit altijd geleverd kan worden; zelfs wanneer één van de generatoren uitvalt. De andere modules en reservetanks garanderen dan een ononderbroken levering van gas. Behalve waterstof leveren de installaties van Air Products ook stikstof. Die wordt geproduceerd door een PRISM® cryogene generator die gebruik maakt van een unieke distillatietechnologie voor het produceren van hoogzuivere stikstof. Om te zorgen voor een continue levering van gas zijn er vier verdampers geïnstalleerd ter ondersteuning van de generator en zijn er twee reservetanks voor de opslag van stikstof geplaatst.

Zowel de waterstof als de stikstof wordt gebruikt in de gloeilijn van de fabriek in Saint-Chély-d'Apcher voor het produceren van staal. Dat staal wordt onder meer gebruikt in elektromotoren en windturbines. De gassen zorgen bij ArcelorMittal niet alleen voor een hogere productie van hoogwaardig staal maar dragen ook bij aan het verlagen van de uitstoot van kooldioxide door de fabriek. Daarnaast levert het on-site concept van Air Products aanzienlijke besparingen op door het verbeteren van de werking van de fabriek en het verkorten van de opstarttijd.

Air Products heeft het complete ontwerp, de fabricage en de installatie van de generatoren verzorgd. Ook de technische ondersteuning, onderhoud en monitoring van de installaties is in handen van Air Products. Het systeem wordt bediend vanuit het Operating Service Centre (OSC) van Air Products in Frankrijk, waar ervaren OSC-operators de data uit het systeem dag en nacht (24/7) controleren om te zorgen dat de fabriek soepel en veilig draait en het benodigde onderhoud tijdig wordt geregeld.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen en equipment. Al meer dan 70 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie -efficiency en duurzaamheid. De meer dan 20.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2013 bedroeg ongeveer 10,2 miljard dollar.
Voor meer informatie: >
http://www.airproducts.com.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close