Air Products Home

News ReleaseJoint venture Air Products en Takamul Investment voor productie industriële gassen in Oman

December 20, 2013 Arnhem

Air Products (NYSE:APD), wereldwijd een van de grootste leveranciers van industriële gassen, en Takamul Investment Company, een dochteronderneming van Oman Oil Company, hebben een overeenkomst gesloten voor de oprichting van een joint-venture voor de productie van industriële gassen. Het bedrijf zal een compleet gamma industriële gassen waaronder waterstof, stikstof en zuurstof leveren aan klanten van de Speciale Economische Zone (SEZ) van Duqm in Oman.

Air Products and Takamul Investment Form an Industrial Gases Joint Venture in OmanDe joint venture is opgezet om de economische ontwikkeling van de SEZ in Duqm te stimuleren en nieuwe investeerders aan te trekken. De joint venture doet een beroep op de expertise van Air Products met betrekking tot het ontwerpen en exploiteren van industriële gasfabrieken en pijpleidingen. Zo kan Takamul haar klanten in de regio onder meer belangrijke procesgassen leveren via haar Centralised Utility Company (CUC).

Een reactie van Thomas Wendahl, regional vice-president van Air Products Middle East: “Deze nieuwe joint-venture levert een echte win-winsituatie op. Enerzijds zal zij helpen om de aanwezigheid van Air Products in Oman en in de groeiende industriële zone van Duqm te versterken; anderzijds is de levering van industriële gassen ook een mooie uitbreiding van Takamuls portfolio.”

“Na een intensief evaluatieproces hebben we uiteindelijk Air Products als strategische partner gekozen”, aldus Hilal Al Kharusi, voorzitter van Takamul. “Takamul kan veel leren van de samenwerking met een internationaal toonaangevend bedrijf als Air Products. Bovendien zal de samenwerking ons helpen om diensten van de hoogste kwaliteit te bieden. Samen met Air Products, dat zich al bewezen heeft in Oman en het Midden-Oosten, zullen we innovatieve oplossingen uitwerken voor een groot aanbod van industriële gassen. Die zullen onze klanten helpen om productiever, energie-efficiënter en duurzamer te werk te gaan.”

Met haar strategische locatie in de Golf van Oman en de lange kustlijn langs de Arabische Zee, vormt Duqm het hart van de ontwikkeling van een nieuwe maritieme uitvalsbasis voor de handel in ruwe olie in de Golf en is ze een belangrijke industriële en commerciële hub. Met een landoppervlakte van 1.777 km2 en een kustlijn van 80 km, is Duqm de grootste SEZ in het Midden-Oosten en Afrika en bovendien een van de grootste ter wereld. De Special Economic Zone Authority, een onafhankelijke overheidsinstantie, is verantwoordelijk voor het bestuur en de verdere ontwikkeling van de SEZ. Het plan omvat een zeehaven, een stadscentrum, een industriële zone, een logistiek centrum en een opleidings- en trainingszone. De uitrol, die plaatsvindt in drie fases, start nu en loopt tot 2025.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen en equipment. Al meer dan 70 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie -efficiency en duurzaamheid. De meer dan 20.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2013 bedroeg bijna 10,2 miljard dollar.
Voor meer informatie
www.airproducts.com.  

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close