Air Products Home

News ReleaseAir Products levert LNG-installaties voor groot Russisch project op de Noordpool

January 29, 2014 Arnhem

Air Products, een van de grootste aanbieders van technologie en installaties voor de verwerking van vloeibaar aardgas (LNG), heeft een overeenkomst getekend voor de levering en bouw van LNG-installaties voor het Yamal LNG-project. Het project wordt gerealiseerd door een consortium waarvan Technip en JGC Corporation deel uitmaken. Voor Air Products betekent de levering van de installaties de eerste keer dat ze haar gepatenteerde procestechnologie voor het vloeibaar maken van aardgas inzet in Rusland. De fabriek, die nog in aanbouw is op het Yamal-schiereiland, wordt de grootste LNG productie- en exportfaciliteit van Rusland.

Air Products zal voor het project drie cryogene warmtewisselaars leveren die het hart vormen van het liquefactieproces (het vloeibaar maken van aardgas). Elk van de drie units met de gepatenteerde LNG-procestechnologie van Air Products zal 5,5 miljoen ton aardgas per jaar produceren; in het totaal goed voor 16,5 miljoen ton per jaar. De vloeibare aardgas, die afkomstig is van het Yamal LNG-project zal vooral gebruikt worden om tegemoet te komen aan de groeiende energiebehoefte van Aziatische landen en de landen die zich rondom de Grote Oceaan bevinden.

“De nieuwe productiefaciliteit is de meest noordelijk gelegen LNG-site ter wereld en het grootste project in z’n soort op de Noordpool”, zegt Jim Solomon, directeur LNG bij Air Products. “De locatie levert vanwege de moeilijke bereikbaarheid en de grote temperatuurschommelingen een aantal bijzondere uitdagingen op. Maar onze uitrusting en processen zijn speciaal afgestemd op deze uitzonderlijke condities. Dit project is een echte mijlpaal voor ons. Met dit project in Rusland staat de teller van het aantal landen waar onze gepatenteerde LNG-technologie wordt toegepast op zeventien.”

Yamal LNG koos voor Air Products na een technische analyse en vooral op basis van haar wereldwijde ervaring met het vloeibaar maken van aardgas. “We zijn er van overtuigd dat de procestechnologie van Air Products het best aansluit bij de aard van het project en we kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met Air Products en een succesvolle opstart van de processen volgens de planning”, zegt Igor Chasnyk, adjunct-directeur Pre-operations van Yamal LNG.

Een groot deel van de wereldwijde LNG-projecten maakt gebruik van de technologie van Air Products. Het bedrijf heeft in de afgelopen veertig jaar meer dan honderd warmtewisselaars voor LNG-projecten over de hele wereld ontworpen, gebouwd en geëxporteerd. Air Products levert de procestechnologie en apparatuur die het hart vormt van het liquefactieproces van aardgas. De apparatuur wordt toegepast in grote en kleine fabrieken, drijvende LNG-installaties en LNG-peak shavers. Air Products levert bovendien membraansystemen voor dehydratie van stikstof en LNG op offshore platforms; inert gasgeneratoren en stikstof membraansystemen voor LNG-schepen en cryogene stikstofinstallaties op LNG-terminals.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen en equipment. Al meer dan 70 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie -efficiency en duurzaamheid. De meer dan 20.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2013 bedroeg bijna 10,2 miljard dollar. Voor meer informatie www.airproducts.com.  

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close