Air Products Home

News ReleaseAir Products opent nieuwe luchtscheidingsinstallatie in Gent

ASU4 levert industriële gassen aan ArcelorMittal en bedrijven in Zuid-Nederland

April 25, 2014 Rotterdam

Opslagtanks voor vloeibare gassen van de ASU4Vandaag werd de nieuwe luchtscheidingsinstallatie (ASU4) van Air Products in de haven van het Belgische Gent officieel geopend. Deze derde installatie van Air Products in de haven van Gent maakt deel uit van een omvangrijk netwerk van productiefaciliteiten in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De nieuwe luchtscheidingsinstallatie produceert zuurstof, stikstof en argon voor gebruik in verschillende sectoren waaronder de bouw en de metaalindustrie. Met een capaciteit van zo’n 2.000 ton per dag verdubbelt de nieuwe ASU van Air Products de totale productie van vloeibare, industriële gassen in de regio.

Cryogene scheidingsinstallaties van de ASU2 (links), ASU3 (midden) en ASU4 (rechts)De nieuwe luchtscheidingsfabriek in Gent levert industriële gassen via een directe pijpleiding aan staalbedrijf ArcelorMittal in Gent. Daarvoor is een lange termijn overeenkomst afgesloten. De extra capaciteit van ASU4 zal bovendien gebruikt worden om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar gassen van andere klanten in de regio Gent. Hiervoor wordt het lokale pijpleidingennetwerk van Air Products ingezet. Daarnaast zullen ook andere bedrijven in België, maar ook in het noorden van Frankrijk en het zuiden van Nederland van de toegenomen productiecapaciteit kunnen profiteren.

De nieuwe ASU in Gent maakt gebruik van geavanceerde technologie voor luchtscheiding en liquefactie en biedt het hoogste niveau van energie-efficiëntie. De technologie is het resultaat van de jarenlange ervaring van Air Products met de bouw van dergelijke installaties en de vele investeringen in milieuvriendelijke en energie-efficiënte oplossingen, die maar liefst de helft uitmaken van de 134 miljoen dollar die het bedrijf in R&D investeert.

“Deze derde ASU in de haven van Gent geeft ons de mogelijkheid om onze goede relatie met ArcelorMittal voort te zetten. Bovendien versterkt zij onze marktpositie dankzij grotere volumes en meer productiviteit. Hiermee kunnen we een antwoord bieden op de toenemende vraag van lokale bedrijven naar industriële gassen”, aldus Ivo Bols, regional executive vice-president & general manager European merchant gases bij Air Products. “Sinds lange tijd dragen we bij aan de economische ontwikkeling in Gent en deze nieuwe investering is een mooi bewijs van ons engagement in de regio.”

“Air Products is al bijna 50 jaar actief in de haven van Gent via een bedrijf dat oorspronkelijk de naam Sidmar droeg. Het is een hele eer om deze derde installatie van Air Products officieel te mogen openen en zo een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf”, zei Daan Schalck, CEO van het Havenbedrijf Gent. “Als Havenbedrijf Gent zien we natuurlijk graag dat gevestigde waarden in de haven verder investeren in hun activiteiten.”

Noot voor de pers:
er zijn enkele hoge resolutie foto’s bij dit persbericht beschikbaar. Die kunt u opvragen bij Marjolein Tijdink van Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail:
marjolein.tijdink@wisse-worldcom.nl. Meer informatie over Air Products in Nederland is te vinden op www.airproducts.nl.  

Indien u persberichten over Air Products op een ander adres wenst te ontvangen of niet meer wenst te ontvangen, dan kunt u dat via een reply op deze mail aangeven.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen en equipment. Al meer dan 70 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie -efficiency en duurzaamheid. De meer dan 21.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2013 bedroeg bijna 10,2 miljard dollar. Voor meer informatie:
www.airproducts.com.  

In Nederland heeft Air Products vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en het Rotterdamse havengebied. Voor meer informatie:
www.airproducts.nl.  

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close