Air Products Home

News ReleaseInhuldiging nieuwe ASU Gent van Air Products

ASU4 voorziet industriële gassen voor ArcelorMittal en andere bedrijven in de Benelux

April 25, 2014 Brussel

Inhuldiging nieuwe ASU Gent van Air Products Vandaag vindt de officiële inhuldiging plaats van de nieuwe luchtscheidingsinstallatie (ASU4) van Air Products in de haven van Gent. Deze derde installatie van Air Products in Gent maakt deel uit van een omvangrijk netwerk van productiefabrieken van de leverancier in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De ASU4 zal zuurstof, stikstof en argon produceren voor verschillende sectoren waaronder de bouw en de las- en maakindustrie.

Met een totale productiecapaciteit van zo’n 2000 ton per dag, verdubbelt de ASU van Air Products de hoeveelheid vloeibare industriële gassen in de stad.

Van links tot rechts: Ivo Bols, Daan Schalck en Mathias DeclercqDoor middel van een overeenkomst op lange termijn en via een directe pijplijn, zal de ASU4 het staalbedrijf ArcelorMittal Gent voorzien van alle benodigde gassen. De extra capaciteit die de ASU4 produceert zal gebruikt worden om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van Tonnage Gases klanten in regio Gent. Hiervoor wordt het lokale pijpleidingennetwerk van Air Products ingezet. Daarnaast zullen ook andere bedrijven in België, maar ook in het noorden van Frankrijk en het zuiden van Nederland, hiervan kunnen profiteren.

De nieuwe ASU maakt gebruik van geavanceerde scheidings- en vloeibaarmaaktechnologie en biedt het hoogste niveau van energie-efficiëntie. Deze technologie met aandacht voor het milieu komt voort uit de filosofie die Air Products wereldwijd uitdraagt. De technologie is het resultaat van haar investeringen op gebied van milieuvriendelijke en energie-efficiënte oplossingen, die maar liefst de helft uitmaken van de $134 miljoen die het bedrijf in R&D investeert.

“Deze derde ASU in de haven van Gent geeft ons de mogelijkheid om onze goede relatie met ArcelorMittal voort te zetten. Bovendien versterkt het onze marktpositie dankzij grotere volumes en meer productiviteit. Hiermee kunnen we een antwoord bieden op de toenemende vraag van lokale bedrijven op gebied van Tonnage en Merchant Gases”, aldus Ivo Bols, Regional Executive Vice President & General Manager European Merchant Gases bij Air Products. “Sinds lange tijd dragen we bij aan de economische ontwikkeling in Gent en deze bijkomende investering is een mooi bewijs van ons engagement in de regio.”

“Air Products is al bijna 50 jaar actief in de haven van Gent via een bedrijf dat oorspronkelijk de naam Sidmar droeg. Het is een hele eer om deze derde installatie van Air Products te mogen inhuldigen en om deel te mogen uitmaken van de verdere ontwikkeling van het bedrijf”, vertelt Daan Schalck, CEO van het Havenbedrijf Gent. “Als Havenbedrijf Gent zien we graag dat gevestigde waarden in de haven verder investeren in hun activiteiten”, besluit Schalck.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen en equipment. Al meer dan 70 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie -efficiency en duurzaamheid. De meer dan 21.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2013 bedroeg bijna 10,2 miljard dollar. Voor meer informatie:
www.airproducts.com.  

In België beschikt het bedrijf over drie luchtscheidingsfabrieken in Gent; een vul-, verpakkings- en stockeercentrum voor industriële, medische en specialiteitsgassen, en een Europees centrum voor opslag, zuivering en verdeling van zowel vloeibare als gasvormige helium in Vilvoorde; en een laboratorium voor specialiteitsgassen in Keumiée.

Perscontact:
Hans Karperien
Tel.: 02-627.06.00

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close