Air Products Home

News ReleaseSeifi Ghasemi benoemd tot nieuwe CEO van Air Products

June 19, 2014 Rotterdam

Air Products, een van de grootste producenten van industriële gassen ter wereld, heeft Seifi Ghasemi met ingang van 1 juli benoemd tot CEO, president en voorzitter van de Raad van Bestuur. Ghasemi is momenteel al lid van de Raad van Bestuur van Air Products en tevens CEO van Rockwood Holdings Inc., dat net als Air Products genoteerd is aan de New York Stock Exchange. Ghasemi is de opvolger van John E. McGlade, die na 30 juni terugtreedt als CEO en met pensioen gaat.

Seifi Ghasemi, die in september 2013 benoemd werd als lid van de Raad van Bestuur van Air Products, staat bekend als een zeer ervaren manager en leider, die beschikt over uitstekende financiële en operationele kennis, uitgebreide ervaring met het beheren van een internationaal portfolio en ervaring met industriële gassen, specialty chemicaliën en de productie van geavanceerde materialen. Sinds 2001 is hij voorzitter en CEO van Rockwood Holdings, een van de marktleiders in anorganische specialty chemicaliën en geavanceerde materialen. Voordat hij bij Rockwood kwam, bekleedde Ghasemi een aantal leidinggevende posities bij internationale, industriële bedrijven als GKN Sinter Metals Inc. en de BOC Group, die nu onderdeel is van Linde AG.

Gerespecteerd leider
“Seifi is een zeer gerespecteerd en dynamisch leider met een sterke track record waar het gaat om uitstekende financiële resultaten en een prima return on investment voor aandeelhouders. De Raad van Bestuur van Air Products heeft erg geprofiteerd van zijn inzicht en ondersteuning en we zijn dan ook blij, dat hij zijn uitstekende capaciteiten kan blijven inzetten voor onze werknemers, aandeelhouders, klanten en andere stakeholders; zeker nu we streven naar een versnelde groei”, zei Evert Henkes, de huidige directievoorzitter van Air Products. Henkes voegde eraan toe, dat hij John McGlade hartelijk wil bedanken voor zijn diensten en leiderschap in de bijna 40 jaar, die hij bij Air Products werkte.

“Air Products is een uniek bedrijf dat wereldwijd actief is en dat toonaangevende marktposities heeft in de belangrijke regio’s. Ik ben gefascineerd door de vele uitstekende groeimogelijkheden in de energie, de milieusector en in emerging markets. De mogelijkheid om dit grootse bedrijf verder te ontwikkelen en de resultaten te verbeteren, beschouw ik als een enorm privilege. Ik verheug me op de samenwerking met alle stakeholders”, vertelde Ghasemi.

Curriculum vitae
Seifi Ghasemi heeft een uitgebreide, internationale ervaring en uitgebreide kennis van corporate governance, portfoliomanagement, strategische planning, talentmanagement en internationale bedrijfsvoering. Voor Rockwood Holdings werkte hij in diverse leidinggevende functies bij GKN plc, een internationaal industrieel bedrijf in Groot-Brittannië. Hij was onder meer voorzitter en CEO van GKN Sinter Metals en directievoorzitter. Zijn industriële ervaring bestaat uit een twintigjarig dienstverband bij de BOC Group, een wereldwijde producent van industriële gassen, die nu onderdeel is van Linde AG. Bij de BOC Group bekleedde hij verschillende senior management posities zoals president van BOC Gases in Amerika en was hij lid van de centrale directie van de BOC Groep. Ghasemi is op dit moment ook lid van de centrale directie van Enersys, de grootste producent van industriële batterijen ter wereld, en voorzitter van de Raad van Toezicht van Chemetall GmbH, een wereldwijde producent van specialty chemicaliën. Ghasemi heeft een master degree mechanical engineering van de Stanford University en volgde een opleiding aan het Abadan Institute of Technology.

Over Air Products

Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen en equipment. Al meer dan 70 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie -efficiency en duurzaamheid. De meer dan 21.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2013 bedroeg bijna 10,2 miljard dollar. Voor meer informatie:
www.airproducts.com.  

In Nederland heeft Air Products vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en het Rotterdamse havengebied. Voor meer informatie:
www.airproducts.nl.  

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2013.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marjolein Tijdink 
Telefoon: 026-4431523

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

Seifi Ghasemi

Seifi Ghasemi

Klik op de foto om te downloaden.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close