Air Products Home

News ReleaseAir Products bouwt 19 waterstof tankstations voor FirstElement Fuel in Californië

October 20, 2014 Brussel

Air Products heeft een overeenkomst getekend met FirstElement Fuel voor de levering van tankzuilen en technologie voor negentien waterstof tankstations, die in 2015 in Californië gebouwd worden. De bouw van de tankstations is onderdeel van het waterstof programma van de California Energy Commission (CEC). Behalve negentien SmartFuel® waterstof tankstations levert Air Products ook de waterstof voor de tankstations. Met de uitbreiding van het netwerk van waterstof tankstations anticipeert Californië op de introductie van waterstofauto’s door een aantal automobielfabrikanten in 2015.

"Dit project is een mooie gelegenheid om ons netwerk van SmartFuel® stations in Californië verder uit te breiden”, licht Frank Schnitzeler, business development manager Hydrogen Energy Systems bij Air Products in Nederland toe. “Waterstof gaat in de toekomst een belangrijke rol spelen als energiebron voor transportdoeleinden. De voordelen daarvan zijn al nadrukkelijk aangetoond in onze demonstratieprojecten in Californië en Londen. Door een uitgebreider netwerk van tankstations te realiseren kunnen waterstofauto’s als ze eenmaal op grote schaal op de markt komen, ook meteen in gebruik genomen worden.”

“Na de evaluatie van een groot aantal leveranciers van waterstof en technische voorzieningen voor het tanken van waterstof, hebben we Air Products gekozen vanwege haar innovatieve technologie en betrouwbaarheid als leverancier”, legt Dr. Tim Brown, chief operating officer van FirstElement Fuel uit. “De nieuwe tankstations zijn toegankelijk voor de consument en moeten dus feilloos functioneren. De waterstof tankstations van Air Products hebben zich de afgelopen jaren bewezen zowel wat betreft technologie als veiligheid.”

Naast het nog te realiseren netwerk van 19 waterstof tankstations voor FirstElement Fuel heeft Air Products op dit moment in Californië al negen SmartFuel® stations gebouwd, waar particuliere en zakelijke waterstofauto’s tanken. Het bedrijf bouwt momenteel in het kader van eerdere concessies uit het CEC-programma nog eens negen waterstof tankstations in de staat. Bovendien exploiteert Air Products bij enkele bedrijven in Californië drie waterstof tankstations voor heftrucks die op waterstof rijden. Als alle waterstof tankstations operationeel zijn, is de waterstof tanktechnologie van Air Products op veertig plaatsen in Californië in gebruik.

“Air Products gebruikt voor de 19 tankstations van FirstElement Fuel een standaardoplossing. Het gaat om SmartFuel® tankstations, waar het tanken van waterstof onder een druk van 700 bar plaatsvindt. De tankstations maken gebruik van een door Air Products gepatenteerde technologie voor de toepassing van het SAE J2601 protocol voor het tanken van waterstof. Het SmartFuel® concept maakt het mogelijk een tankstation met behulp van standaardmodules snel te bouwen en uit te breiden. Op de SmartFuel® technologie rusten wereldwijde patenten en er lopen nog diverse andere patentaanvragen voor de technologie. Dankzij het concept kunnen faciliteiten voor het tanken van waterstof overal in de Verenigde Staten eenvoudig en snel uitgerold worden om de introductie van waterstofauto’s te ondersteunen.

De waterstof tankstations van Air Products beschikken ook over een nieuwe, gebruiksvriendelijke tankzuil. Deze nieuwe dispenser, die in samenwerking met het bedrijf Bennett Pump Co. ontwikkeld werd, is de eerste, volledig geïntegreerde dispenser voor het tanken van waterstof. Daardoor kunnen consumenten waterstof tanken en afrekenen op een manier die erg veel lijkt op de traditionele manier van benzine tanken.

Air Products is wereldwijd de grootste leverancier van waterstof. De waterstof wordt geleverd aan raffinaderijen, die de waterstof gebruiken om schonere brandstoffen te produceren. Het bedrijf heeft daarnaast een enorme ervaring met de technologie voor het tanken van waterstof. Het gebruik van waterstof tankstations neemt wereldwijd snel toe. Air Products is betrokken bij de bouw of exploitatie van zo’n 170 waterstof tankstations in meer dan twintig landen, waar jaarlijks al meer dan 1 miljoen tankbeurten plaatsvinden. Zowel auto’s, vrachtauto’s, bestelbussen, bussen, scooters, heftrucks, locomotieven, vliegtuigen en zelfs onderzeeboten worden getankt met behulp van de waterstof tanktechnologie van Air Products.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen en equipment. Al meer dan 70 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie -efficiency en duurzaamheid. De meer dan 21.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2013 bedroeg bijna 10,2 miljard dollar. Voor meer informatie: www.airproducts.com.  

In België beschikt het bedrijf over drie luchtscheidingsfabrieken in Gent; een vul-, verpakkings- en stockeercentrum voor industriële, medische en specialiteitsgassen, en een Europees centrum voor opslag, zuivering en verdeling van zowel vloeibare als gasvormige helium in Vilvoorde; en een laboratorium voor specialiteitsgassen in Keumiée.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2013.

Perscontact:
Antoine Marthoz
Tel.: 02-627.06.00

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close