Air Products Home

News ReleaseDalco verbetert productieproces dankzij injectie van vloeibare stikstof

January 19, 2015 Amsterdam

De Nederlandse proteïnespecialist Dalco in Oss heeft zijn productieproces verbeterd dankzij de Freshline® Liquid Nitrogen Injection Solution (LIN-IS) van Air Products. Het systeem voegt vloeibare stikstof toe tijdens het mengen, waardoor de temperatuur beter geregeld kan worden.

Air Products' Freshline® LIN-IS at DalcoAir Products heeft een videocase over het project gemaakt, die nu online beschikbaar is. De video laat zien, dat de doorvoer van de productielijn van private label-fabrikant Dalco is verhoogd door de mixers uit te rusten met de Freshline® LIN-IS-oplossing, terwijl ook de hoeveelheid productie-afval met 2% werd teruggebracht. Dankzij het systeem hebben de gemengde producten altijd de ideale temperatuur en een betere textuur.

Klik hier om de video te bekijken
Freshline® LIN-IS is een oplossing, waarmee voedingsmiddelenfabrikanten de temperatuurregeling – zowel de starttemperatuur als de gewenste eindtemperatuur - voor verschillende soorten voedingsmiddelen en samenstellingen kunnen programmeren en aanpassen. Deze oplossing kan op elke nieuwe mixer worden aangesloten, maar ook op een bestaande mixer of buffer. De Freshline® LIN-IS wordt aanbevolen door veel blenderfabrikanten, zoals Stolz of Nadratowski. De voedselexperts van Air Products kunnen desgewenst advies geven over de toepassing van de LIN-IS-technologie in de productieprocessen van foodfabrikanten.

Air Products levert een grote diversiteit aan industriële gassen, performance materials, apparatuur en technologie. Ook in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie. Met de Freshline®-oplossingen voor cryogeen vriezen, koelen en verpakken onder beschermde atmosfeer (Modified Atmosphere Packaging ofwel MAP) helpt Air Products levensmiddelen langer vers te houden.

Noot voor de pers:
media kunnen een link naar de videocase op hun site plaatsen met een correcte bronvermelding. Er zijn een technisch persbericht over de toepassing van LIN-IS en enkele illustraties beschikbaar. Die kunt u hier downloaden.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen, equipment en technologie. Al meer dan 75 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie-efficiency en duurzaamheid. De meer dan 20.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2014 bedroeg 10,4 miljard dollar. Air Products staat op plaats 276 van de Fortune 500 lijst van beursgenoteerde bedrijven. Voor meer informatie:
www.airproducts.com.  

In Nederland heeft Air Products vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en het Rotterdamse havengebied. Voor meer informatie:
www.airproducts.nl.  

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close