Air Products Home

News ReleaseAir Products verbetert productieproces dankzij injectie van vloeibare stikstof

Een videocase bij proteïnespecialist Dalco demonstreert het systeem

January 20, 2015 Brussel

Air Products' Freshline® LIN-IS at DalcoAir Products verbetert met de integratie van het Freshline® Liquid NitrogenInjection Solution (LIN-IS) de productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie. Productielijnen worden geoptimaliseerd door tijdens het mengen vloeibare stikstof toe te voegen. Het voordeel is dat de temperatuur beter geregeld wordt waardoor de producten altijd de ideale temperatuur en een betere textuur hebben. Bovendien zorgt de integratie van een Freshline® Liquid NitrogenInjection Solution voor een verhoging van het rendement van de productielijnen en een daling van de hoeveelheid productie-afval.

Freshline® LIN-IS is een systeem dat voedingsverwerkers in staat stelt de temperatuur van hun voedingsprodukten te controleren en te beheersen in machines zoals mengers, cutters of andere machines. Zowel op nieuwe als op bestaande machines kan Freshline® LIN-IS worden geïnstalleerd en dit systeem wordt dan ook aanbevolen door verscheidene blenderfabrikanten, o.a. Stolz en Nadratowski.

Voor meer advies inzake toepassingen van Freshline® LIN-IS staan de voedings-experten van Air Products steeds ter beschikking.

Air Products heeft een videopresentatie gemaakt, die nu online beschikbaar is. De video laat zien hoe Dalco, fabrikant van vegetarische producten, zijn rendement verhoogde en de hoeveelheid productie-afval met 2%terugbracht door de mixers uit te rusten met de Freshline® LIN-IS. Dankzij het systeem hebben de gemengde producten aan het einde van het mengingsproces altijd de ideale temperatuur en textuur. Dit is cruciaal om onmiddellijk daarna het eindproduct efficiënt te produceren.De video is hier beschikbaar.

Air Products levert een grote diversiteit aan industriële gassen, performance materials, apparatuur en technologie. Ook in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie. Dankzij de nieuwste en meest innovatieve technieken op vlak van cryogeen vriezen, koelen en verpakken onder beschermde atmosfeer (ModifiedAtmospherePackaging ofwel MAP) helpt Air Products levensmiddelen langer vers te houden.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) levert atmosferische gassen, proces- en speciale gassen, performance materialen, equipment en technologie. Al meer dan 75 jaar ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij de verbetering van de productiviteit, de energie-efficiency en duurzaamheid. De meer dan 20.000 medewerkers in 50 landen ontwikkelen en leveren innovatieve oplossingen voor de energiesector, het milieu en voor nieuwe markten. Daartoe behoren semiconductor materialen, waterstof voor raffinaderijen, technologie voor de vergassing van steenkool en het vloeibaar maken van LNG en geavanceerde coatings en lijmstoffen. De omzet in boekjaar 2014 bedroeg 10,4 miljard dollar. Air Products staat op plaats 276 van de Fortune 500 lijst van beursgenoteerde bedrijven. Voor meer informatie: www.airproducts.com.  

In België beschikt het bedrijf over drie luchtscheidingsfabrieken in Gent; een vul-, verpakkings- en stockeercentrum voor industriële, medische en specialiteitsgassen, en een Europees centrum voor opslag, zuivering en verdeling van zowel vloeibare als gasvormige helium in Vilvoorde; en een laboratorium voor specialiteitsgassen in Keumiée.

Perscontact: 
Antoine Marthoz
Tel.: 02-627.06.00

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close