Air Products Home

News ReleaseAir Products en Bohlen & Doyen werken samen aan de uitbreiding van het Europese netwerk van waterstoftankstations

December 17, 2015 Rotterdam

Air Products, een van de grootste leveranciers van waterstof en technologie voor het tanken van waterstof, en Bohlen & Doyen, een van de marktleiders op het gebied van de bouw, installatie en onderhoud van tankstations voor gasvormige brandstoffen, zijn een alliantie aangegaan. De beide bedrijven gaan samenwerken in de opkomende markt voor het tanken van waterstof in Europa. Door de samenwerking krijgt Bohlen & Doyen toegang tot Air Products’ gepatenteerde technologie voor het snel tanken van waterstof conform het SAE J2601 tankprotocol. Air Products brengt de 700 bar SmartFuel®- technologie voor het tanken van waterstof en de licentie voor het tankprotocol in. Bohlen & Doyen verzorgt de engineering, de bouw en het onderhoud van de tankstations voor brandstof-retailers die waterstof aan automobilisten gaan verkopen.

Met de samenwerking en de bundeling van technologie en kennis willen de beide bedrijven de standaardisatie van het tanken van waterstof versnellen en hun klanten betrouwbare en onderhoudsvriendelijke systemen bieden. Door de beste technologie voor waterstoftankstations op de markt te brengen, zullen automobilisten positieve ervaringen opdoen met het tanken van waterstof, waardoor de acceptatie van het rijden op waterstof verder verbeterd wordt.

“Onze samenwerking is een volgende, logische stap om aan de verwachtingen van brandstof-retailers te voldoen met betrekking tot de ontwikkeling van een betrouwbaar en kosteneffectief netwerk van waterstoftankstations in Europa. Een snelle uitbouw van de bestaande infrastructuur is van cruciaal belang voor de introductie van waterstof als autobrandstof. De uitbreiding van het netwerk is een voorwaarde om het tanken van waterstof in Europa aantrekkelijker te maken, zeker nu de commerciële introductie van waterstofauto’s in het verschiet ligt”, lichtte Diana Raine, European Hydrogen Energy Business Manager bij Air Products, toe.

“Onze samenwerking met Air Products is inderdaad een belangrijke stap in de ontwikkeling van de waterstofmarkt, maar ook voor de uitbreiding van ons eigen portfolio met faciliteiten voor het tanken van waterstof”, zei Thorsten Kittelmann, Manager Gas Engineering bij Bohlen & Doyen. “Wij zijn een gekwalificeerde partner met substantiële ervaring in de ontwikkeling van systemen voor waterstofinjectie in het aardgasnet. De afgelopen jaren hebben we talrijke projecten gerealiseerd.”

Dankzij de samenwerkingsovereenkomst versterkt Air Products haar toonaangevende positie in de waterstoftechnologie. Air Products levert 19 waterstoftankstations aan FirstElement Fuel Inc., dat in Californië aan een van de eerste netwerken van waterstoftankstations bouwt. In Japan tekende Air Products onlangs een overeenkomst met Nippon Steel & Sumikin Pipeline & Engineering Co. Ltd, dat Air Products een uitstekende entree biedt in de snelgroeiende Japanse markt voor waterstoftankstations.

Air Products heeft een aantal gestandaardiseerde ontwerpen voor SmartFuel® tankstations ontwikkeld, die modulair opgezet zijn en dus eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Het bedrijf heeft veel wereldwijde patenten voor waterstoftechnologie. Een aantal patenten met betrekking tot tanktechnologie zonder gebruik van compressie op het tankstation is nog in behandeling. De technologie van Air Products voor het tanken van waterstof is volledig operationeel en wordt overal op de wereld toegepast. Meer informatie over de waterstoftechnologie van Air Products is te vinden op www.airproducts.com/h2energy.

Noot voor de pers: er zijn foto’s van waterstoftankstations van Air Products beschikbaar. Die kunt u opvragen bij Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: theo.snijders@wisse-worldcom.nl. Wisse Kommunikatie kan journalisten in contact brengen met Frank Schnitzeler, de Nederlandse waterstofdeskundige van Air Products, die uitstekend op de hoogte is van de toepassing van waterstof in de automobielindustrie.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van industriële gassen, die al 75 jaar in de markt actief is. Het bedrijf levert atmosferische gassen en procesgassen, maar ook bijbehorende installaties en equipment aan industriële markten, waaronder de petrochemie, de metaalindustrie, de elektronica- en de voedingsmiddelenindustrie. Air Products is ook de grootste leverancier van technologie en equipment voor de verwerking van LNG. De divisie Materials Technologies, die Air Products in September 2016 wellicht zal afstoten, levert aan de semiconductorindustrie en aan fabrikanten van polyurethaan, schoonmaakmiddelen, coatings en lijmen.

Air Products realiseerde in boekjaar 2015, dat in september afgesloten werd, een omzet van 9,9 miljard dollar en staat op plaats 284 in de Fortune 500 lijst. De ongeveer 20.000 medewerkers in 50 landen hebben de ambitie om van Air Products ’s werelds veiligste en best presterende leverancier van industriële gassen te maken, die aan alle klanten duurzame oplossingen en een uitstekende dienstverlening biedt. Voor meer informatie: www.airproducts.com.

In Nederland heeft Air Products vestigingen in Halfweg, Utrecht, Nijmegen en het Rotterdamse havengebied. Voor meer informatie: www.airproducts.nl.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2015.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close