Air Products Home

News ReleaseAir Products introduceert nieuwe Freshline® Inline-koeloplossing voor droge ingrediënten

Nieuw op maat gemaakt temperatuur controlesysteem voor droge ingrediënten

May 25, 2016 Brussel

Het controleren van de temperatuur van droge ingrediënten zoals bloemtijdens het pneumatisch transport kan voor veel voedingsproducenten een probleem vormen. De voedseldeskundigen van Air Products gingen deze uitdaging aan en met succes! De Freshline® Inline-koeloplossing voor droge ingrediënten werd ontwikkeld.

"Een doeltreffende temperatuurregeling is een cruciaal element in het productieproces van sommige voedingsmiddelen en kan leiden tot een toename van de productkwaliteit en vermindering van afval," aldus Ann Callens, Segment Manager Food Industry. "Dit betekent een belangrijke vooruitgang voor bepaalde voedselproducenten in België en Nederland, waar droge voedingsingrediënten een essentieel onderdeel vormen binnen de productieketen.

De Freshline® Inline-koeloplossing voor droge ingrediënten biedt gebruiksgemak en betrouwbaarheid. De koude stikstof wordt geïnjecteerd in de transportleiding die de droge voedingsmiddelen pneumatisch vervoert binnen de fabriek. Het op maat gemaakte en inerte systeem voor temperatuurregeling koelt vervolgens het product via de luchtstroom af tot de benodigde temperatuur bereikt is voor een optimale bewaring en/of verdere verwerking.

Een bedrijfstak die met name zal profiteren van deze nieuwste Air Products’ technologie is de bakkerij-industrie. Als gevolg van de warmte-energie die vrijkomt tijdens het mengproces, kan het deeg ongeveer 5 tot 8°C opwarmen. De gebruikelijke manier om de temperatuur op dat moment nog te beïnvloeden is door koud water toe te voegen, wat zeker zijn beperkingen heeft. Omdat bloem het belangrijkste ingrediënt van deeg is, kan een optimale temperatuurregeling van dit ingrediënt, voorafgaand aan het mengproces, een grote positieve impact hebben. De Freshline® Inline-koeloplossing biedt deze mogelijkheid.

Ook kan bloem, vooral tijdens de zomermaanden, hoge temperaturen bereiken vermits deze buiten wordt opgeslagen in grote silo’s. Seizoensgebonden omstandigheden kunnen er dus toe leiden dat het deegrecept aangepast moet worden, wat niet ideaal is. Opnieuw biedt de Freshline® Inline-koeloplossing het antwoord. Ingrediënten kunnen nauwkeurig gekoeld worden met behulp van stikstof, tot de optimale beoogde temperatuur bereikt is. Een bijkomend voordeel is dat stikstof droog is en dus geen vocht toevoegt aan het product. Ook zorgt stikstof voor een inerte atmosfeer waardoor ongewenste stofexplosies (door bijv. het ontvlambare stof van poeders) worden voorkomen tijdens de pneumatische transportfase.

Het Inline-koelsysteem van Air Products is eenvoudig te installeren en te bedienen. Om het proces nog eenvoudiger te maken bieden de technici van het bedrijf ook deskundige ondersteuning tijdens de installatie van de apparatuur bij de klant.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van industriële gassen, die al 75 jaar in de markt actief is. Het bedrijf levert atmosferische gassen en procesgassen, maar ook bijbehorende installaties en equipment aan industriële markten, waaronder de de metaalindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de raffinage en petrochemie. Air Products is ook de grootste leverancier van procestechnologie en –apparatuur voor de verwerking van LNG. Air Products levert aan de semiconductorindustrie en aan fabrikanten van polyurethaan, schoonmaakmiddelen, coatings en lijmen.

De ongeveer 20.000 medewerkers in 50 landen hebben de ambitie om van Air Products’ werelds veiligste en best presterende leverancier van industriële gassen te maken, die aan alle klanten duurzame oplossingen en een uitstekende dienstverlening biedt. Air Products realiseerde in boekjaar 2015 een omzet van 9,9 miljard dollar en staat hiermee op plaats 284 in de Fortune 500 lijst. Voor meer informatie: www.airproducts.be.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2015.

Perscontact 
Antoine Marthoz
InstiCOM
Tel.: 02-627.06.00

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close