Air Products Home

News ReleaseAir Products introduceert temperatuur controlesysteem voor droge ingrediënten

Nieuwe Freshline® Inline-koeloplossing voor droge ingrediënten optimaliseert productieproces van voedingsproducenten

May 26, 2016 Haarlem

Het controleren van de temperatuur van droge ingrediënten zoals bloem en andere poeders tijdens het pneumatisch transport kan voor veel voedingsproducenten een probleem vormen. Daarom heeft Air Products de Freshline® Inline-koeloplossing voor droge ingrediënten ontwikkeld. Deze technologie regelt de temperatuur door de injectie van stikstof.

"Een doeltreffende temperatuurregeling is een cruciaal element in het productieproces van sommige voedingsmiddelen en kan leiden tot een toename van de productkwaliteit en vermindering van afval," aldus Ann Callens, Segment Manager Food Industry. "Dit kan een belangrijke vooruitgang betekenen voor voedingsmiddelenfabrikanten in België en Nederland, waar droge voedingsingrediënten een essentieel onderdeel in de productieketen zijn.”

De Freshline® Inline-koeloplossing voor droge ingrediënten biedt gebruiksgemak en betrouwbaarheid. De koude stikstof wordt in de transportleiding geïnjecteerd, die de droge voedingsmiddelen pneumatisch in de fabriek vervoert. Voor een optimale bewaring en/of verdere verwerking koelt het op maat gemaakte en inerte systeem voor temperatuurregeling het product vervolgens via de luchtstroom af tot de benodigde temperatuur bereikt is.

Een bedrijfstak die met name zal profiteren van deze nieuwe technologie van Air Products is de bakkerij-industrie. Als gevolg van de warmte-energie die tijdens het mengproces vrijkomt, kan het deeg ongeveer 5 tot 8°C opwarmen. De gebruikelijke manier om de temperatuur op dat moment nog te beïnvloeden is door koud water toe te voegen, wat zeker zijn beperkingen heeft. Omdat bloem het belangrijkste ingrediënt van deeg is, kan een optimale temperatuurregeling van dit ingrediënt, voorafgaand aan het mengproces, een grote positieve impact hebben. De Freshline® Inline-koeloplossing biedt deze mogelijkheid.

Ook kan bloem, vooral tijdens de zomermaanden, hoge temperaturen bereiken als het buiten in grote silo’s wordt opgeslagen. Seizoensgebonden omstandigheden kunnen er dus toe leiden dat het deegrecept aangepast moet worden, wat niet ideaal is. Ook voor deze situatie biedt de Freshline® Inline-koeloplossing het antwoord. Ingrediënten kunnen met behulp van stikstof nauwkeurig gekoeld worden tot de optimale temperatuur bereikt is. Een bijkomend voordeel is dat stikstof droog is en dus geen vocht aan het product toevoegt. Ook zorgt stikstof voor een inerte atmosfeer waardoor stofexplosies (door bijvoorbeeld het ontvlambare stof van poeders) tijdens de pneumatische transportfase voorkomen worden.

Het inline-koelsysteem van Air Products is eenvoudig te installeren en te bedienen. Om het proces nog eenvoudiger te maken bieden de technici van het bedrijf ook deskundige ondersteuning tijdens de installatie van de apparatuur bij de klant.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van industriële gassen, die al 75 jaar in de markt actief is. Het bedrijf levert atmosferische gassen en procesgassen, maar ook bijbehorende installaties en equipment aan industriële markten, waaronder de petrochemie, de metaalindustrie, de elektronica- en de voedingsmiddelenindustrie. Air Products is ook de grootste leverancier van technologie en equipment voor de verwerking van LNG.
Air Products realiseerde in boekjaar 2015 een omzet van 9,9 miljard dollar en staat op plaats 284 in de Fortune 500 lijst. De ongeveer 20.000 medewerkers in 50 landen hebben de ambitie om van Air Products ’s werelds veiligste en best presterende leverancier van industriële gassen te maken, die aan alle klanten duurzame oplossingen en een uitstekende dienstverlening biedt. Voor meer informatie: www.airproducts.com.

In Nederland heeft Air Products vestigingen in Haarlem, Utrecht, Nijmegen en het Rotterdamse havengebied. Voor meer informatie: www.airproducts.nl.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2015.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close