Air Products Home

News ReleaseAir Products geeft vernieuwde editie van gids over Modified Atmosphere Packaging (MAP) uit

November 08, 2016 Brussel

Air Products geeft vernieuwde editie van gids over Modified Atmosphere Packaging (MAP) uitAir Products, een van de grootste leveranciers van industriële gassen, heeft een vernieuwde, Vlaamse editie uitgebracht van hun bekende boekje over Modified Atmosphere Packaging (MAP). Dit technische handboek is vanaf de eerste uitgave in vele landen een populair naslagwerk geworden voor de voedingsmiddelenindustrie. Sinds 2007 hebben duizenden bedrijven, ook in België en Nederland, dit bij Air Products aangevraagd.

Het praktische handboek is een uitgebreide gids, ontwikkeld door experts van Air Products in samenwerking met onderzoekscentra over de hele wereld en geeft informatie over de MAP-technologie. Deze technologie wordt als gevolg van de globalisering van de supply chain en de veranderingen in het consumentengedrag steeds meer toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Naar verwachting zal de wereldwijde markt voor Modified Atmosphere Packaging groeien tot zo’n 13,78 miljard euro in het jaar 2020*.

Steeds meer voedingsproducenten en retailers stappen over op MAP vanwege de kwaliteit, de duurzaamheid en de kostenvoordelen. MAP kan de houdbaarheid van voedingsmiddelen met zo’n 50 tot zelfs 500 procent verlengen, waardoor bederf en verspilling tijdens de supply chain verminderen en er bovendien meer exportmogelijkheden ontstaan. Dankzij MAP kan veel beter ingespeeld worden op de groeiende vraag naar voedingsmiddelen in opkomende markten. Ook voor de consument is MAP voordelig aangezien verse voedingsproducten hun natuurlijke smaak en structuur langer zullen behouden. MAP verlengt daarbij ook de houdbaarheid van producten op een kwalitatieve manier, vanaf de start van het productieproces tot en met het moment waarop ze geconsumeerd worden.

Unieke gids
Voor voedingsmiddelenbedrijven is de nieuwe editie van de gids een unieke bron van informatie en advies. Hij illustreert de uitgebreide reeks Freshline®-oplossingen, het Air Products’ label voor alle producten en diensten op het gebied van verpakken, vriezen en koelen. De gids is geschikt voor alle voedingsgerelateerde bedrijven zoals producenten, retailers, cateraars, hotels en restaurants.

Deze gids is samengesteld door de R&D afdeling van Air Products in samenwerking met het Britse Campden BRI, het belangrijkste Europese onderzoekscentrum voor de voedingsmiddelensector. De nieuwe versie is compleet geactualiseerd en omvat alle informatie, die nodig is voor het onder gas verpakken van veertien verschillende voedingscategorieën, gaande van vlees en klant-en-klare maaltijden, vis, verse pasta’s, bakkerijproducten, zuivel en dranken tot en met fruit en groenten. In de nieuwe versie zijn vier nieuwe voedingscategorieën toegevoegd. Daarnaast is de inhoud van het boekje aangepast met de meest recente Europese richtlijnen, de lokale wet- en regelgeving en de laatste innovaties in de verpakkingsindustrie.

De gids legt uit hoe de MAP-technologie werkt, welke gassen gebruikt worden en op welke manier ze geleverd en toegepast kunnen worden. Bovendien bevat het handboek een MAP-gasselector waarmee de gebruiker de beste verpakkingsoplossing voor elk type product kan selecteren. Deze gasselector geeft ook tips over de maximale houdbaarheidsperiode, de aanbevolen opslagtemperaturen, de belangrijkste oorzaken van verspilling, bederf en mogelijke risico’s voor voedselvergiftiging. Zo is bijvoorbeeld de houdbaarheid van rauw, rood vlees dat wordt verpakt, sterk afhankelijk van de wijze waarop het vlees versneden is; als schijfjes of in de vorm van gehakt (6-8 dagen), als grotere stukken (3-4 weken) of in de vorm van worsten (12-21 dagen).

“Deze technische MAP-gids is het resultaat van een jarenlange expertise in combinatie met onze focus op innovatie in een sector die steeds evolueert. We ontwikkelen en bieden oplossingen die tegemoet komen aan de behoeftes van onze klanten”, zei Ann Callens, Business Manager Food & Cryo, bij Air Products. “Daarnaast weerspiegelt de gids onze kernwaarden als veiligheid en duurzaamheid, omdat hij richtlijnen en aanbevelingen geeft voor de verbetering van voedselveiligheid en het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Dat zijn fundamentele zaken voor de voedingsmiddelenindustrie.”

De gids bestaat uit 83 pagina’s in A5-formaat en is op verzoek gratis verkrijgbaar. Om dit handboek te ontvangen hoeft u enkel uw gegevens in te vullen op www.airproducts.be/map_selector.

*Bron: Modified Atmosphere Packaging Market by Application (Dairy Products, Bakery & Confectionery, Poultry, Seafood, & Meat Products, Convenience Food, Fruits & Vegetables, & Others) by Region - Global Trends & Forecast to 2020).

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van industriële gassen. Air Products is ruim 75 jaar op de markt actief en levert atmosferische gassen, industriële gassen en speciaalgasen, maar ook bijbehorende installaties en uitrusting aan industriële markten, waaronder de petrochemie, de metaalindustrie, de elektronica- en de voedingsmiddelenindustrie. Air Products is ook de grootste leverancier van technologie en equipment voor de verwerking van LNG. De divisie Material Technologies van de groep richt zich op sectoren zoals de fabrikanten van polyurethanen, schoonmaakproducten, coatings en kleefstoffen.

Air Products realiseerde in boekjaar 2016 een omzet van 9,5 miljard dollar en heeft een marktwaarde van ongeveer 30 miljard dollar. De ongeveer 17.000 medewerkers in 50 landen hebben de ambitie om van Air Products ’s werelds veiligste en best presterende leverancier van industriële gassen te maken, die aan alle klanten duurzame oplossingen en een uitstekende dienstverlening biedt. Voor meer informatie: www.airproducts.be.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2015.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close