Air Products Home

News ReleaseAir Products plaatst 40e PRISM® waterstofgenerator

Korte video’s over waterstofproductie op locatie zijn beschikbaar op de website

January 18, 2017 Haarlem

Air Products (NYSE: APD) leverde onlangs zijn 40e PRISM® waterstofgenerator aan een bioraffinaderij genaamd ROSVA, in Rusland, die graan verwerkt en sorbitol produceert. De installatie met twee waterstofgeneratoren, die 250 kubieke meter waterstof per uur leveren, zal worden gebruikt voor de hydrogenering in het productieproces.

PRISM®-waterstofgeneratoren van Air Products hebben een capaciteit van 50 kubieke meter tot meer dan 4.500 kubieke meter per uur en leveren de voordeligste waterstof op locatie, die in dit productiebereik beschikbaar is. Waterstofgeneratoren worden ingezet voor tal van toepassingen in diverse industrieën; onder meer voor hydrogenering in chemische processen, voor de atmosfeerregeling bij de productie van floatglas, voor epitaxie in het elektronicaproces en voor het ontharden en galvaniseren van staal in de metaalverwerking.

De PRISM®-waterstofgeneratoren van Air Products combineren de reformer technology van het bedrijf met pressure swing adsorption-mogelijkheden voor waterstof. Daardoor ontstaat een uitvoerig geïntegreerde waterstofproductietechnologie voor op locatie die eenvoudig geïnstalleerd en in gebruik genomen kan worden. De focus van Air Products op veiligheid is in het productontwerp ingebed en de units kunnen ter plekke of op afstand bediend worden. Air Products beschikt over ervaren technische ondersteuningsteams die nauw samenwerken met elke klant om de veiligheid en de procesefficiëntie te verbeteren en het gasverbruik te optimaliseren.

"Een nauwe samenwerking met onze klanten is van cruciaal belang om de behoeften van hun productieprocessen in kaart te brengen, zodat wij een optimale oplossing voor de waterstoflevering binnen dat bereik kunnen ontwikkelen," zegt Dave Guro, Global Product Manager Hydrogen Generation bij Air Products. "We werken aan toepassingen met zowel grote als kleine PRISM®-waterstofinstallaties en door gebruik te maken van onze mondiale verkooporganisatie en supply chain, zijn wij in staat om klanten over de hele wereld de voordeligste gasleveringsopties te bieden."

Korte video’s over gasproductie op locatie
Om klanten te helpen bepalen of waterstofproductie op locatie voor hen mogelijk geschikt is, heeft Air Products onlangs een serie filmpjes uitgebracht die een aantal van de meest gestelde vragen behandelen. De video’s zijn te zien op www.airproducts.com/phg. Daar staat ook meer informatie over de voordelen en toepassingen van waterstofproductie op locatie. Meer informatie over de PRISM®-waterstofgeneratoren van Air Products is te vinden op www.airproducts.com/H2Generators.

Air Products is een toonaangevende leverancier van waterstof en exploiteert het grootste netwerk voor de levering van waterstof ter wereld. De PRISM®-waterstofgeneratoren voor on-site gasproductie zijn een integraal onderdeel van het portfolio van Air Products, waaronder traditionele vloeibare bulk- en cilindergaslevering en toevoer via pijpleiding.

Over Air Products
Air Products (NYSE:APD) is al meer dan 75 jaar een toonaangevend producent van industriële gassen. De kernactiviteiten van het bedrijf op het gebied van industriële gassen zijn de levering van atmosferische en procesgassen en het bijbehorende materieel aan raffinage en petrochemie, metaalverwerking, elektronica-industrie en producenten van voeding en dranken.

Het bedrijf realiseerde tijdens boekjaar 2016 een omzet van 7,5 miljard dollar en heeft momenteel een beurswaarde van zo’n 30 miljard dollar. Circa 16.000 werknemers in 50 landen streven ernaar om van Air Products ’s werelds veiligste en best presterende leverancier van industriële gassen te maken, die aan zijn klanten duurzame oplossingen en een uitstekende dienstverlening biedt. Ga voor meer informatie naar www.airproducts.nl.

Noot voor de pers: er is een afbeelding van de PRISM®-waterstofgeneratoren beschikbaar. Die kunt u aanvragen bij Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: marjolein.tijdink@wisse-worldcom.nl.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2015.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close