Air Products Home

News ReleaseAir Products door Boeing gekozen als leverancier van stikstof voor de grootste autoclaaf ter wereld

April 19, 2017 Halfweg

Air Products heeft onlangs bij het 777X Composite Wing Center van Boeing in Everett (Washington) een geavanceerd systeem voor de levering van stikstof geplaatst. De stikstof is bedoeld voor ‘s werelds grootste autoclaaf. Hij zal de inerte atmosfeer en de vereiste druk creëren, om de grote carbonfiber composietvleugels van de nieuwe 777X commerciële lijnvliegtuigen van Boeing te vormen en te harden.

"Boeing is marktleider in zijn branche. We zijn trots op het feit dat we onze bestaande relatie kunnen uitbouwen door een rol te spelen in de productie van de grootste carbonfiber composietvleugels voor het nieuwe, commerciële lijnvliegtuig", zei Paul Householder, vice-president Western Region, Americas bij Air Products. "Air Products heeft uitgebreide ervaring met de levering van gassen aan de luchtvaartindustrie en in het bijzonder wat autoclaven betreft. We waarderen het vertrouwen dat Boeing in ons bedrijf stelt voor de levering van hoge kwaliteit stikstof voor deze zeer kritische toepassing."

Het geavanceerde systeem voor de levering van stikstof bestaat uit drie opslagtanks met een inhoud van 57.000 liter vloeibare stikstof en een stoomwaterbadverdamper. De door Boeing geproduceerde vleugels worden in de autoclaaf geplaatst. Deze wordt dan gesloten, vergrendeld en gespoeld met stikstof aan specifieke debieten, temperaturen en druk om de zuurstof uit de vleugels te persen en de juiste atmosfeer te creëren die vereist is voor het uithardingsproces. Dit is al het derde grote autoclaaf-project, dat Air Products in de afgelopen jaren met Boeing heeft afgerond.

Air Products levert al meer dan 50 jaar aan de luchtvaartindustrie. Meer informatie over de industriële gassen, apparatuur en technologie of onze wereldwijde distributiecapaciteiten is te vinden op: www.airproducts.com/aerospace.

Over Air Products
Air Products (NYSE:APD) is al meer dan 75 jaar een toonaangevende producent van industriële gassen. De kernactiviteiten van het bedrijf op het gebied van industriële gassen omvatten de levering van atmosferische en procesgassen en de bijbehorende equipment aan industriële markten, waaronder raffinage en petrochemie, metaalverwerking, elektronica en producenten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is daarnaast wereldwijd de grootste aanbieder van procestechnologie en equipment voor LNG ter wereld.

Het bedrijf realiseerde in het fiscale boekjaar 2016 een omzet van 7,5 miljard dollar met activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een marktwaarde van zo'n 30 miljard dollar. Circa 16.000 werknemers maken van Air Products 's werelds veiligste en best presterende leverancier van industriële gassen, die aan zijn klanten duurzame oplossingen en een uitstekende dienstverlening biedt. Ga voor meer informatie naar: www.airproducts.nl.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management's reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company's Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2016.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

boeing Still

Stikstof voor de grootste autoclaaf ter wereld

Air Products creëert met een geavanceerd systeem voor de levering van stikstof een inerte atmosfeer in de grootste autoclaaf ter wereld voor de composietvleugels van de nieuwe 777X commerciële lijnvliegtuigen van Boeing.

Boeing Courtesy

Stikstof voor de grootste autoclaaf ter wereld

Air Products creëert met een geavanceerd systeem voor de levering van stikstof een inerte atmosfeer in de grootste autoclaaf ter wereld voor de composietvleugels van de nieuwe 777X commerciële lijnvliegtuigen van Boeing.

Boeing MCF16-0041 286

Stikstof voor de grootste autoclaaf ter wereld

Air Products creëert met een geavanceerd systeem voor de levering van stikstof een inerte atmosfeer in de grootste autoclaaf ter wereld voor de composietvleugels van de nieuwe 777X commerciële lijnvliegtuigen van Boeing.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close