Air Products Home

News ReleaseAir Products transformeert Whole Body Cryotherapy en Fysiomed wordt het eerste Polarfit® Care Reference Centre in Europa

May 09, 2017 Brussel

Air Products transformeert Whole Body Cryotherapy en Fysiomed wordt het eerste Polarfit® Care Reference Centre in EuropaAir Products en Fysiomed in Amsterdam hebben recent een overeenkomst gesloten waardoor het bekende sportmedische centrum het eerste PolarFit® Care Reference Centre in Europa wordt. Met ‘Reference Centre’ als officiële status, kan Fysiomed voortaan bij sporters en medische professionals uit heel Europa het concept PolarFit® Care introduceren, de eerste en enige gepersonaliseerde cryotherapie-oplossing ter wereld voor het hele lichaam.

PolarFit® Care is een nieuw en innovatief Whole Body Cryotherapy concept en is ontwikkeld door Air Products, marktleider in cryogene technologie, in samenwerking met ProCcare, wereldwijd expert in koude therapie. PolarFit® Care biedt volledig op maat gesneden en zeer nauwgezette behandelingsprogramma’s die de recuperatie van het lichaam versnellen, de revalidatie ondersteunen, de fitheid en conditie optimaliseren en de slaapkwaliteit bevorderen. Dit met behulp van unieke software die de cruciale, fysieke eigenschappen van sporters en patiënten individueel in kaart brengt.

Als het allereerste Europese PolarFit® Care Reference Centre zal Fysiomed een centrale rol spelen in het ondersteunen van professionals in de fitness, sport en gezondheidszorg bij het gebruik van PolarFit® Care en de professionalisering hiervan.

“Dit is een boeiende ontwikkeling in de wereldwijde sport en fitness sector, maar ook in de gezondheidszorg”, legt Ann Callens, Cryo Segment Manager Europe van Air Products uit. “Door de gepersonaliseerde aanpak kan Whole Body Cryotherapy unieke fysieke en psychische voordelen bieden aan sporters, zoals een versneld herstel na intensieve training, verbeterde conditie en slaapkwaliteit. Daarnaast kan de pijngrens verhoogd en de spierkracht verbeterd worden. Door deze aanpak kunnen verder ook spierkrampen en ontstekingsreacties in het lichaam voorkomen worden en de herstelperiode na zware sportblessures verkorten.

“Meerdere studies hebben aangetoond dat de manier waarop individuen reageren op Cryotherapie behandeling behoorlijk kan variëren,” legt Callens verder uit. “Daarom is het van essentieel belang dat elke behandeling op maat wordt afgestemd, rekening houdend met de unieke karakteristieken en behoeften van ieder persoon. Tot op heden bood geen enkele Whole Body Cryotherapy deze mogelijkheid. Als Europa’s eerste PolarFit® Care Reference Centre zal Fysiomed professionals opleiden en begeleiden. Ze zullen over de nodige kennis en vaardigheiden beschikken om de voordelen van gepersonaliseerde Whole Body Cryotherapy optimaal toe te passen als onderdeel van een veilige en wetenschappelijk verantwoorde behandeling.”

“We zijn opgetogen om het eerste PolarFit® Care Reference Centre in Europa te zijn”, zegt Leo Echteld, sportmedisch directeur van Fysiomed. ”Daardoor kunnen we veilige en gepersonaliseerde Whole Body Cryotherapy behandelingen aanbieden, waarbij we gebruik maken van state-of-the-art technologie. We zijn er trots op, dat we een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van dit nieuwe en innovatieve concept.”

PolarFit® Care kan terugvallen op de kennis en ervaring die door gebruikers van cryotherapie wereldwijd verzameld is. Van de programma’s en behandelingen worden uitgebreide data-analyses gemaakt, zodat een verdere ontwikkeling van de cryotherapie gegarandeerd is. De veiligheid en de gezondheid van de gebruikers is hierbij prioritair. De PolarFit® Care apparatuur maakt gebruik van indirecte Whole Body Cryotherapy, wat de veiligste methode van cryotherapie op de markt is, aangezien de stikstof, die de unit koelt, niet in contact komt met het lichaam van de gebruiker.

De eerste trainingsdag voor PolarFit® Care Experts vond plaats op 23 februari 2017 en werd bijgewoond door managers en fysiotherapeuten van grote sportclubs in Europa. Meer informatie over PolarFit® Care is te vinden op www.polarfitcare.com.

Over Air Products
Air Products (NYSE:APD) is al meer dan 75 jaar een toonaangevende producent van industriële gassen. De kernactiviteiten van het bedrijf op het gebied van industriële gassen omvatten de levering van atmosferische en procesgassen en de bijbehorende equipment aan industriële markten, waaronder raffinage en petrochemie, metaalverwerking, elektronica en producenten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is daarnaast wereldwijd de grootste aanbieder van procestechnologie en equipment voor LNG ter wereld.

Het bedrijf realiseerde in het fiscale boekjaar 2016 een omzet van 7,5 miljard dollar met activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een marktwaarde van zo’n 30 miljard dollar. Circa 16.000 werknemers maken van Air Products ’s werelds veiligste en best presterende leverancier van industriële gassen, die aan zijn klanten duurzame oplossingen en een uitstekende dienstverlening biedt. Ga voor meer informatie naar: www.airproducts.be.

Over ProCcare
ProCcare is een team van toonaangevende sportwetenschappers en revalidatiespecialisten, dat professionele en op maatgesneden zorg in de sport en de revalidatiesector aanbiedt. De organisatie ontwikkelt maatgesneden protocollen voor koude en warmtebehandelingen met behulp van een software-oplossing, die gebruik maakt van een unieke algoritmen en wereldwijd geaccrediteerde educatieve programma’s die van belang zijn voor sportorganisaties, revalidatiecentra en medische instellingen. Voor meer informatie: www.proccare.com.

Over Fysiomed

Fysiomed is een sportmedisch centrum in Amsterdam. Het centrum stelt mensen in staat om beter te presteren. Zij worden met behulp van een interdisciplinaire aanpak geholpen bij het herstel van blessures, zodat ze weer topfit worden. Voor meer informatie: www.fysiomed.org.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2016.

Connect with us on:

|
An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close