Air Products Home

News ReleaseAir Products neemt vooraanstaand Europees CO2-bedrijf ACP over

Overname is bedoeld om de Europese CO2-positie van Air Products te versterken

February 15, 2018 Rotterdam

Air Products (NYSE: APD) heeft vandaag een definitieve overeenkomst voor de overname van ACP Europe SA (ACP) aangekondigd, het grootste onafhankelijke kooldioxidebedrijf (CO2) in Europa. De transactie zal de Europese CO2-mogelijkheden van Air Products verbeteren in belangrijke regio's waar het bedrijf al industriële gassen levert.

"We zijn verheugd, dat we de overname van ACP kunnen aankondigen. Wij zijn vastbesloten om te investeren in onze activiteiten op het gebied van industrieёle gassen op een manier die aanzienlijke waarde creëert voor onze aandeelhouders. De acquisitie van ACP sluit hier perfect op aan. ACP heeft een hoogwaardig en goed geleid Europees CO2-bedrijf dat net als Air Products veiligheid voorop stelt", vertelt Ivo Bols, directeur Industrial Gases Europa en Afrika bij Air Products. "Samen met ons aanvullende productportfolio en onze klantgerichte benadering, stelt deze overname ons in staat onze bestaande klanten nog beter te bedienen en nieuwe groeimogelijkheden op het gebied van industrieel gas te benutten."

Air Products levert op dit moment een breed scala aan industriële gassen in dertien Europese landen, waaronder vloeibaar CO2, dat geproduceerd wordt in Spanje en Polen. Met de overname van ACP versterkt Air Products zijn positie voor de levering van vloeibaar CO2 in andere Europese regio's en wordt zijn aanwezigheid in continentaal Europa versterkt.

"Dankzij onze expertise en de toewijding van onze medewerkers leveren we al jarenlang een uitstekende service aan onze CO2-klanten. Door onze bedrijfsactiviteiten te combineren met die van een andere wereldleider in industrieel gas, kunnen we onze klanten voorzien van een uitgebreid productportfolio en meer mogelijkheden voor inkoop en de toeleveringsketen. Tegelijkertijd kunnen we onze getalenteerde mensen geweldige mogelijkheden voor de toekomst bieden", aldus Jan de Ridder, directeur van ACP.

ACP heeft in Europa meer dan 120 werknemers, vier productie-installaties voor vloeibaar CO2 en twee productielocaties voor droogijs. Het bedrijf bedient klanten voor uiteenlopende toepassingen zoals dranken, chemicaliën, voedingsmiddelen en tuinbouw.

De voltooiing van de overname is onderhevig aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en de benodigde wettelijke goedkeuringen. De financiële voorwaarden van de overname worden niet openbaar gemaakt.

Air Products is al meer dan 75 jaar een wereldwijde onderneming voor industriële gassen. De kernactiviteiten van het bedrijf op het gebied van industriële gassen zijn de levering van atmosferische en procesgassen en het bijbehorende materieel aan productiemarkten waaronder raffinage en petrochemie, metaalbewerking, elektronica, voedingsmiddelen en dranken. Daarnaast is Air Products wereldwijd de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur op het gebied van vloeibaar aardgas.

Air Products realiseerde in boekjaar 2017 een omzet van 8,2 miljard dollar uit activiteiten in 50 landen en heeft een huidige beurswaarde van ongeveer 35 miljard dollar. Ongeveer 15.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door de ambitie van Air Products om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die het milieu ten goede komen, die de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op uitdagingen waar klanten, de maatschappij en de wereld mee te maken krijgen. Ga voor meer informatie naar www.airproducts.com.

Noot voor de pers: zie voor meer informatie www.airproducts.nl

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2017.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close