Air Products Home

News ReleaseAir Products vermindert CO2 uitstoot met nieuwe opleggers

Het bedrijf bevestigt haar engagement om haar ecologische impact te verminderen

March 20, 2018 Vilvoorde

Na de aanschaf van ultralichte en milieuvriendelijke trailers voor het transport van gascilinders, is Air Products nu gestart met de vernieuwing van de vloot tanktrailers. Met deze nieuwe tankwagens gaat Air Products in België stikstof en zuurstof in vloeibare vorm vervoeren.

De nieuwe trailers verlagen de ecologische voetafdruk van de voertuigenDe nieuwe trailers zijn veiliger, lichter en hebben een uitstekende aerodynamische vormgeving, om zowel het brandstofverbruik als de ecologische voetafdruk van de voertuigen te verlagen.

”Dit is de eerste keer dat we, bij de aankoop van nieuwe bulktankers voor vloeibare gassen, in een zeer vroeg stadium op zoek zijn gegaan naar oplossingen om een vermindering van het brandstofverbruik te realiseren. Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een aerodynamisch ontwerp en banden met Energieklasse A. Deze aanpak bewijst ons commitment om de impact die onze voertuigen op het milieu hebben te verlagen.” zegt Thomas Hollad, Liquid Bulk en CryoEase Asset en Transport Manager bij Air Products, bij de aankomst van de eerste, nieuwe trailers in België. “De vernieuwde vloot bewijst dat duurzaamheid haar weg vindt in alle aspecten van onze dagelijkse bedrijfsvoering.”

Veiligheid en flexibiliteit zijn prioriteiten voor Air Products. De aangeschafte bulktrailers beschikken daarom over state-of-the-art technologie. Daartoe behoren onder meer achteruitrijbeveiliging en een complete LED verlichting voor optimaal zicht.

“De aanschaf van deze zuinige en veilige bulktrailers voor het transport van vloeibare gassen past in onze strategie wat duurzame ontwikkeling betreft. Energiebesparing en de vermindering van de emissie van broeikasgassen behoren tot onze ambitieuze doelstellingen. Maar we willen geen concessies doen aan onze hoogste prioriteit ‘safety first’; of het nu gaat om de veiligheid van onze medewerkers, onze klanten of de maatschappij in het algemeen”, verklaarde Kurt Lefevere, Vice President Northern Continent, Industrial Gases Europe bij Air Products. “Al deze verbeteringen dienen hetzelfde doel: respect voor onze planeet!”

Meer informatie over de duurzaamheidsstrategie van Air Products is te vinden op www.airproducts.be/Company/Sustainability-Local.aspx.

Over Air Products
Air Products (NYSE:APD) is al meer dan 75 jaar een toonaangevende producent van industriële gassen. De kernactiviteiten van het bedrijf op het gebied van industriële gassen omvatten de levering van atmosferische en procesgassen en bijbehorende equipment aan industriële markten, waaronder raffinage en petrochemie, metaalverwerking, elektronica en producenten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is daarnaast wereldwijd de grootste aanbieder van procestechnologie en equipment voor LNG ter wereld.

Air Products realiseerde in het fiscale boekjaar 2017 een omzet van 8,2 miljard dollar en heeft momenteel een marktwaarde van zo’n 35 miljard dollar. Circa 15.000 zeer betrokken werknemers worden gedreven door de ambitie van Air Products ’s om innovatieve oplossingen te ontwikkelen, die goed zijn voor het milieu, die de duurzaamheid verbeteren en die een antwoord geven op de uitdagingen waarmee klanten, de maatschappij en de wereld geconfronteerd worden. Voor meer informatie: www.airproducts.be.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2017.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close