Air Products Home

News ReleaseAir Products introduceert innovatieve MAP-oplossing en verrijkt verpakte voedingsmiddelen met natuurlijke aroma’s

Freshline® Aroma MAP™ speelt in op de toegenomen vraag naar natuurlijke ingrediënten en het verlangen naar sensorische belevingen van de consument.

October 16, 2018 Halfweg

Producenten van voedingsmiddelen hebben een goede neus voor zaken en zijn continu op zoek naar manieren om een blijvende indruk achter te laten op de consument.

Air Products introduceert innovatieve MAP-oplossing en verrijkt verpakte voedingsmiddelen met natuurlijke aroma’sHet reukorgaan wordt beschouwd als het krachtigste zintuig van de mens. Daarom introduceert Air Products Freshline® Aroma MAP™. Het systeem injecteert natuurlijke aroma’s zoals essentiёle oliёn in de verpakking gelijktijdig met het modified atmosphere packaging gas (MAP). Er zijn geen bijkomende productiestappen noodzakelijk.

Met dit innovatieve systeem biedt Air Products de fabrikanten van voedingsmiddelen een nieuwe manier om natuurlijke aroma’s aan verpakte voedingsmiddelen toe te voegen en zo de zintuigelijke ervaring van consumenten spectaculair te verbeteren. Dit kan toekomstig koopgedrag gunstig beïnvloeden. Deze technologie heeft ook potentie om de verspilling van voedsel tegen te gaan en vermindert het risico op het terugsturen van niet-verkochte producten. Het gebruik van bepaalde specifieke essentiële oliën kan leiden tot een nog langere houdbaarheid van het product, in vergelijking met standaard MAP. De natuurlijke essentiёle oliёn of aroma’s, die met het Freshline® Aroma MAP™ systeem in de verpakking geïnjecteerd worden, komen tegemoet aan de stijgende vraag naar Clean Label ingrediënten. Het toevoegen van geuren die emoties triggeren helpt voedingsbedrijven om een emotionele band met hun klanten te creëren. Zintuiglijke marketing is de laatste jaren sterk in opmars. Het is niet alleen trendy maar vooral zeer efficiënt en biedt een waaier aan mogelijkheden in de voedingsindustrie.

“De markt voor verpakte voedingsmiddelen blijft groeien. Ook voor voedingsproducten die verpakt worden onder gemodificeerde atmosfeer is er nog veel potentieel. Het gebruik van natuurlijke aroma’s die de zintuiglijke ervaring van de consument versterken, biedt producenten uitstekende opportuniteiten”, zegt Ann Callens, Food & Cryo Segment Manager bij Air Products. “Je kunt spreken van een win-win situatie voor alle betrokkenen. Ons systeem wordt eenvoudigweg geïntegreerd in de bestaande verpakkingslijn. Het toevoegen van aroma’s kan een meerwaarde betekenen voor tal van voedingsmiddelen; waaronder bewerkt vlees, gedroogde producten en bakkerijproducten.”

Dankzij de vooraf ingestelde parameters, injecteert de machine een nauwkeurige en herhaalbare hoeveelheid aroma in de gasstroom. Het mengsel van MAP-gas en actieve/aroma stoffen wordt naar de verpakkingsmachine geleid, waar het vervolgens op dezelfde manier als bij standaard MAP in de verpakking geïnjecteerd wordt. Het systeem is veilig, hygiënisch en voldoet aan alle geldende richtlijnen en best practises in de voedingsmiddelenindustrie.

Noot voor de pers: meer informatie over Air Products vindt u op www.airproducts.nl.

Over Air Products
Air Products is al meer dan 75 jaar een wereldwijd toonaangevende onderneming voor industriële gassen. De kernactiviteiten van het bedrijf op het gebied van industriële gassen zijn de levering van atmosferische en procesgassen en het bijbehorende materieel aan industriёle bedrijfstakken zoals raffinage en petrochemie, metaalbewerking, elektronica en voeding en dranken. Daarnaast is Air Products wereldwijd de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur op het gebied van vloeibaar aardgas.

Air Products realiseerde in boekjaar 2017 een omzet van $ 8,2 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft een huidige beurswaarde van ongeveer $ 35 miljard. Ongeveer 15.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid vergroten en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen. Ga voor meer informatie naar www.airproducts.nl.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2017.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close