Air Products Home

News ReleaseAir Products treedt toe tot de internationale Hydrogen Council

Air Products wil een belangrijke rol blijven spelen in de toekomstige energiemix via innovatieve waterstofprojecten

December 12, 2018 Brussel

Door partner te worden van de Hydrogen Council, een wereldwijde coalitie van CEO´s die zich inzetten voor waterstoftechnologie, blijft Air Products haar commitment geven aan de ontwikkeling van waterstof als een integraal onderdeel van de toekomstige energiemix. Als een van de grootste producenten van waterstof ter wereld en als een van de belangrijkste aanbieders van technologie voor het tanken en voor de distributie van waterstof, sluit Air Products zich aan bij de andere deelnemers die afkomstig zijn van de grote olie- en energiebedrijven, automobielfabrikanten en vliegtuigbouwers.

Air Products Chairman, President and CEO Seifi GhasemiDe deelnemers van de Hydrogen Council zijn ervan overtuigd dat waterstof een cruciale rol zal spelen in de toekomstige energietransitie. De council, die werd opgericht tijdens het World Economic Forum in 2017, streeft ernaar de waterstof- en brandstofcelindustrie verder te ontwikkelen en te commercialiseren door aanzienlijke investeringen, de introductie van nieuw beleid en speciale programma’s.

Naast zijn rol in de Hydrogen Council is Air Products wereldwijd betrokken bij vele innovatieve projecten voor de distributie en het tanken van waterstof. In Duitsland heeft Air Products recentelijk de waterstof en het waterstoftankstation geleverd voor de eerste treinen, die op waterstof rijden. De treinen van fabrikant Alstom rijden sinds medio september 2018 met succes in de dienstregeling. Daarnaast heeft de Stadtwerke Hürth de uitbreiding van het bestaande tankstation voor bussen in de Duitse stad Hürth aan Air Products gegund. Het tankstation ondersteunt vanaf medio volgend jaar de introductie van een vloot van dertig waterstofbussen die in de regio Keulen ingezet worden.

Air Products houdt zich eveneens bezig met de doorontwikkeling van technologie voor het transport en de aflevering van waterstof bij de tankstations. De laatste innovaties omvatten onder meer het gebruik van composiet tankwagens voor het transport van waterstof onder hoge druk, een cryogene tweefase compressietechniek voor waterstof en kleine stoom/methaanreformers voor de productie van waterstof op locatie. In samenwerking met de automobielindustrie heeft Air Products protocollen voor het tanken van waterstof ontwikkeld, die de afgelopen decennia toegepast werden bij ruim acht miljoen tankbeurten voor waterstof.

“We brengen niet alleen onze ervaring in als een van de grootste leveranciers van waterstof voor raffinaderijen, waarmee ze schonere brandstoffen produceren, maar ook als pionier in technologie voor waterstoftankstations, die toegepast wordt in meer dan 250 tankstations in zo’n 20 landen”, zegt Seifi Ghasemi, CEO van Air Products, die het bedrijf ook in de Council vertegenwoordigt. “We hebben ons eerste tankstation 25 jaar geleden ontwikkeld en inmiddels een portfolio van meer dan 50 patenten op het gebied van technologie voor opslag, transport en het tanken van waterstof opgebouwd.”

Air Products is wereldwijd de grootste leverancier van waterstof aan raffinaderijen voor de productie van schone, conventionele brandstoffen en heeft uitgebreide ervaring in de waterstof brandstofmarkt. Voor sommige waterstoftanktoepassingen zijn er tankstations, waar al meer dan 75.000 tankbeurten per jaar plaatsvinden. Het gebruik van de tanktechnologie van Air Products neemt snel toe en er worden wereldwijd al meer dan 1,5 miljoen tankbeurten per jaar uitgevoerd. Personenauto’s, vrachtauto’s, bestelauto’s, bussen, scooters, vorkheftrucks, locomotieven, vliegtuigen en zelfs onderzeeboten worden volgetankt met behulp van de populaire SmartFuel®-technologie van Air Products.

Air Products heeft meer dan 60 jaar ervaring in waterstof en een uitgebreid portfolio van patenten voor waterstoftanktechnologie. Air Products levert vloeibare en gasvormige waterstof en een keur aan hardware en protocollen voor het tanken van waterstof bij verschillende drukken. De waterstof wordt op locatie aangeleverd met vrachtwagens of via pijpleidingen en wordt gemaakt uit aardgas via reforming, door conversie van biomassa of door elektrolyse; ook met elektriciteit die is opgewekt met behulp van zonne- en windenergie.

Over Air Products
Air Products (NYSE: APD) is al meer dan 75 jaar een wereldwijd toonaangevende onderneming voor industriële gassen. Het bedrijf levert industriële gassen en bijbehorende apparatuur aan tientallen bedrijfstakken zoals raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens wereldwijd de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur voor vloeibaar aardgas (LNG).

Air Products realiseerde in boekjaar 2018 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 35 miljard. Ongeveer 16.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid vergroten en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen. Ga voor meer informatie naar www.airproducts.be.

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2018.

Connect with us on:

|

Contact Information

An error has occured, please fix the highlighted fields.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

What can we answer for you?

  1. What kind of inquiry?

If you would prefer to contact us by phone, you can call any of our Air Products locations worldwide by visiting Worldwide Locations & Phone Numbers.

X

This site uses cookies to store information on your computer. Some are essential to make our site work; others help us to better understand our users. By using the site, you consent to the placement of these cookies. Read our Legal Notice to learn more.

Close